Als je vakantie in het water valt; 7 tips

Door Marieke
Als je vakantie in het water valt door regen 7 tips

De zomervakantie; we hopen natuurlijk allemaal op prachtig weer, maar dat is er niet altijd. In Nederland is het altijd afwachten welk weer het is en je vakantie kan zomaar letterlijk in het water vallen door de regen. Maar regen mag natuurlijk de pret niet drukken. Ook als het regent zijn er nog ontzettend veel leuke activiteiten te doen met kinderen. In dit artikel zetten we er een aantal voor je op een rij.

Ga naar een indoorspeeltuin

Veel kinderen vinden het fantastisch, veel ouders wat minder. Een indoorspeeltuin. Maar toch kun jij onwijs genieten van je kinderen die zich zo kunnen vermaken en ontzettend veel plezier hebben. Maak het jezelf ook makkelijk. Neem een boek of een puzzelboek mee, of een spelletje wat je samen met je partner kunt spelen. En terwijl de kinderen zich optimaal vermaken in de indoorspeeltuin kun jij ook genieten van een relaxed dagje uit. En tussendoor wat lekkers halen in het restaurant, maakt het feest natuurlijk helemaal compleet.

Ga naar een overdekt zwembad

Als we het toch over water hebben. Naar het zwembad staat bij veel kinderen op de wishlist van activiteiten dat ze graag zouden willen doen in het vakantie. Het is verstandig om van tevoren goed naar het weerbericht te kijken en voor een overdekt zwembad de beste dag uit te zoeken; de meest regenachtige of bewolkte dag natuurlijk. Want in het zwembad merk je van de regen natuurlijk helemaal niks. Al zullen kinderen zich in elke zwembad vermaken, een subtropisch zwembad is natuurlijk wel het meest bijzonder.

Winkelen in een overdekt winkelcentrum

Van winkelen kun je best een gezellig uitstapje maken, vooral als je je tijdens het winkelen helemaal richt op de kinderen. Nee, vandaag eens even niet teveel kleding of schoenen voor jezelf passen, maar voor je kinderen. Snuffel rond in voor kinderen de leukste winkels. Laat het leuk speelgoed uitzoeken waar de kinderen zich tijdens de verdere vakantie mee kunnen vermaken. Of ga alvast op zoek naar schoolspullen voor na de vakantie. Dan heb je dat ook alvast maar binnen. En trakteer jullie zelf gerust op wat drinken met taart, een ijsje of een lekkere lunch. En zo kan winkelen echt wel een feestje worden voor iedereen.

Ga naar een museum

Nee, een dierentuin of een pretpark is wat minder geslaagd als het hard regent. Maar er zijn tal van musea die ook leuk zijn voor kinderen. Ga op zoek naar een museum dat geschikt is voor de leeftijd van jouw kinderen en breng daar eens een bezoek aan. Ook zijn er andere alternatieven om toch wat leuks met elkaar te doen. Denk eens aan bowlen of Glow in the Dark Midgetgolf.

Lees ook: 6 activiteiten waar een kind blij van wordt op vakantie

Spelen in de regen

Kinderen vinden het vaak nog niet eens zo erg om nat te worden. Sterker nog, veel kinderen vinden het heerlijk om in de regen te lopen en in de plassen te stampen. Dus hup, oude kleren aan, regenlaarzen aan en naar buiten. En mama, zie de modder, water en natte boel vandaag maar door de vingers. Na het buitenspelen kan je kind lekker douchen en weer warme kleren aantrekken en genieten van een kop warme chocomelk of thee.

Activiteiten op het park

Zit je op een vakantiepark? Daar worden vaak tal van activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor kinderen. Stuur je kinderen gerust eens een dagje naar de kidsclub. Zij zullen zich er prima vermaken.

Activiteiten in het huisje/caravan

Maak er eens een gezellig dagje binnen van. Verzin leuke activiteiten om met elkaar te doen in huis. Een spelletje spelen met het hele gezin of kruip gezellig tegen elkaar aan op de bank en kijk met elkaar een familiefilm onder het genot van een flinke schaal popcorn. Klinkt dat niet ouderwets gezellig?! En weet je dat juist dit de momenten zijn die kinderen het meest bij blijven?

Nog een laatste tip

Houd goed het weerbericht in de gaten en stem daar je vakantieplanning op af. Wordt het mooi weer? Dan zoek je een buitenactiviteit en stel je bijvoorbeeld het zwembadbezoek nog even een paar dagen uit totdat ze wat regenachtig weer opgeven.

Fijne vakantie! En hopelijk valt je vakantie niet in het water!

Lees ook: 7 tips om je kind goed te laten slapen op vakantie
Lees ook: Vakantie in eigen land; 6 voordelen

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: