9 Koninklijke prinsessennamen; ter inspiratie

Door Marieke
Prinsessennamen ter inpriratie

Dé perfecte naam voor je baby bedenken is een lastige taak. Je kindje moet nu eenmaal zijn leven met deze naam doen en je wilt ook dat de naam perfect bij je kindje past. Heb je er al eens aan gedacht om je dochtertje een prinsessennaam te geven? In dit artikel nemen wij eens een kijkje bij koningshuizen in diverse Europese landen. En wellicht zit daar de perfecte naam voor jouw prinsesje wel tussen. Hieronder vind je een lijstje met 9 prinsessennamen.

Eléonore

Je jongste dochter van Koning Filip en Koningin Mathilda heet Eléonore. Zij is geboren in 2006. Eléonore betekent licht of zonnestraal. Vind je deze naam te lang? De naam is tot diverse prachtige namen af te korten. Denk bijvoorbeeld eens aan Leore, Nore of Elena. Overigens, de jongste dochter van Prins Constantijn en prinses Laurentien heet Leonore, ook zij is in 2006 geboren. Ook in Zweden komen we de naam tegen. Prinses Madeleine beviel in 2014 van een dochter die ook de naam Leonore draagt.

Amalia

Van België gaan we door naar Luxemburg, en direct ook naar Nederland. Amalia is niet alleen de prachtige naam van onze kroonprinses, oudste dochter van koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, maar ook de dochter van de Luxemburgse prins Félix en prinses Claire. Onze Amalia is geboren in 2003, haar Luxemburgse naamgenootje in 2014.

Luana

Als we toch in Nederland zijn, dan kunnen we daar net zo goed nog even blijven. Ook bij ons koningshuis komen er nog prachtige prinsessennamen voorbij. De oudste dochter van prins Friso en prinses Mabel heet Luana (2005). Haar één jaar jongere zusje heeft overigens ook een prachtige naam; Zaria. Net even anders dan anders en toch klinkt het heel gewoon.

Eloise

We blijven nog even in Nederland. Bij de eerste naam hebben we al kunnen zien dat de jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien de naam mooie naam Leonore draagt. Haar oudste zus (2002) heeft ook een prachtige naam; Eloise. Deze naam heeft als betekenis beroemd in strijd, zon.

Isabella

Laten we eens een kijkje nemen in de Scandinavische landen, ook daar zijn mooie prinsessennamen te vinden. Als eerste gaan we naar Denemarken. Prins Frederik en prinses Mary hebben 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Een leuk weetje; al sinds 1513 heten de koningen afwisselend Frederik en Christian. Prins Frederik en Prinses Mary hadden dus weinig keus toen bleek dat hun oudste een jongen zou worden. Hun tweede kind is een meisje en draagt de prachtige naam Isabella. Deze naam betekent gewijd aan God. Ze is in 2007 geboren. Haar jongste zusje heeft overigens ook een prachtige naam; Josephine.

Mette-Marit

In 2001 is prins Haakon van Noorwegen getrouwd met een vrouw (1973) die een prachtige naam draagt; Mette-Marit. Zowel de naam Mette, als de naam Marit betekent parel. Door deze twee namen samen te voegen ontstaat er een prachtige dubbele naam waarmee jouw prinses voor de dag kan komen. Prins Haakon en prinses Mette-Marit kregen een dochter een een zoon; prinses Ingrid Alexandra (2004) en prins Sverre Magnus (2005).

Lees ook: 18x kleurrijke babynamen met hun betekenis

Estelle

Op doorreis naar Zweden, want ook daar kun je een prachtige naam halen; Estelle. Zij is geboren in 2012 en dochter van prinses Victoria en Prins Daniël. De naam betekent als een ster, liefde.

Charlene

In Monaco kun je twee prachtige prinsessennamen vinden; Prins Albert II is getrouwd met zijn prinses Charlene. Charlene is dan ook een prachtige naam die je niet zo vaak hoort. Het betekent sterk, dapper, vrij. Samen hebben ze een dochter met ook zo’n prachtige prinsessennaam; Gabriella (2014). Twee minuten later werd haar tweelingbroer geboren; Jacques. In Monaco gaan jongens op meisjes voor als het gaat om de troonopvolging, dus later zal Jacques de troon bestijgen.

Charlotte

We maken nog een uitstapje, en wel naar Engeland. Daar is Prins William getrouwd met hertogin Kate. Hun tweede is een dochter die de naam Charlotte draagt. Charlotte betekent, net als Charlene, sterk, dapper, vrij.

Welke koninklijke prinsessennamen vind jij het mooist?

Lees ook: 30x Spaanse babynamen met hun betekenis
Lees ook: 30 x lange namen van 3 of meer lettergrepen voor je baby

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: