7x favoriete me-time momenten voor mama’s

Door Marieke
Me-time

Zodra je een baby hebt, is de rust in je huis voorbij. Je kunt niet meer gaan en staan waar je wilt. Even een momentje voor jezelf is er ook nauwelijks meer bij. Je kindje lijkt jouw leven te bepalen. Natuurlijk geniet je volop van je kleintje, maar soms kan het zorgen voor je eventjes te veel worden. Even een momentje voor jezelf, waar je even geen mama hoeft te zijn, is soms hard nodig. In dit artikel noemen wij 7 favoriete me-time momenten waar jij weer even jezelf kunt zijn zonder dat je de hele tijd ‘mama’ hoort roepen. Een bijkomstig voordeel; je wordt er ook nog eens een leukere moeder van.

Tip 1: Ga naar de kapper

Een thuiskapper die direct de haren van je hele gezin knipt? Ideaal! Maar zodra jij wordt geknipt, ben je nog de orders aan het uitdelen en roepen je kinderen nog steeds om je. Een thuiskapper voor je kinderen is een uitstekend idee, maar het is ook een goed idee als jij zelf even oppas regelt voor je kinderen en lekker zelf naar de kapsalon gaat waar je even verwend kan worden.

Leestip: Bang voor de kapper? Probeer dan deze tips!

Tip 2: Op de bank met een kop thee en een boek

Wat doe jij als je kindje een middagdutje doet? Het klinkt aantrekkelijk om het huishouden te gaan doen nu je even je handen vrij hebt. Maar het klinkt toch aantrekkelijker om met een kop thee en een boek op de bank te gaan zitten? Of vind jij van niet? Plan voor jezelf 1 à 2 dagen per week in dat jij met een boek op de bank gaan zitten als jouw kindje een middagdutje doet. En vergeet die reep Tony’s niet te kopen die helemaal voor jezelf is.

Tip 3: Vroeg naar bed

Hoe vaak word jij  ’s nachts wakker? Met een baby zijn je ongestoorde nachtrusten echt voorbij. Je kunt dan wel wat extra slaap gebruiken. Kies één avond per week uit waarop je vroeg naar bed gaat. Neem nog even een boek mee, of kies een leuke serie of film voordat jij je ogen sluit. En zo heb jij al een paar uurtjes te pakken voordat je nachtrust onderbroken wordt door een baby die honger heeft.

Tip 4: Shoppen voor jezelf

Hoe vaak is het je al overkomen? Je gaat naar de stad om kleding voor jezelf te kopen, maar je komt met nog meer kleding voor je kindje thuis. Heeft je kindje nog niet genoeg kleding in de kast? Als je gaat shoppen voor jezelf, doe dat dan ook echt alleen voor jezelf. Kies een leuk nieuw outfit en een prachtig paar schoenen. Ga een lekkere kop koffie drinken met daarbij een gebakje. En ga om 12:00 uur even lekker lunchen!

Tip 5: Sluit jezelf op in de badkamer

Heb je een bad? Dat is toch wel een ultiem me-time momentje voor elke mama. Helaas heeft lang niet alle huishoudens een bad en zul je het met de douche moeten doen. Ook dat kan een fijn momentje voor jezelf worden. Even net zolang onder de douche staan als je zelf wilt, nergens aan denken en genieten van het warme water dat op je lijf stroomt. Doe wel de deur op slot, zodat je niet alsnog gestoord wordt.

Tip 6: Neem een dag vrij

Vaak neem je vrije dagen op wanneer het echt nodig is. Maar doe dat eens op een moment dat je partner aan het werk is, je kind naar school of de opvang en jij niets bijzonders hoeft te doen. Dan heb je eens echt de hele dag je huis alleen voor jezelf. Doe dan ook waar jij op dat moment zin in hebt. Zo, dat is een dagje bijkomen en genieten!

Tip 7: Schop je partner eens de deur uit 😉

Een avond helemaal alleen voor jezelf. Laat je partner eens wat afspreken met vrienden zodat jij eens een hele avond alleen kunt zijn. Zet de tv aan en kies een leuke serie of film uit. Kruip onder een dekentje op de bank. Bak popcorn erbij en genieten maar van jouw me-time moment!

Wat is jouw favoriete me-time moment?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: