6 tips voor de beste verzorging van je hond

Door danny
6 tips voor de beste verzorging van je hond

Een hond heeft natuurlijk voldoende aandacht nodig. Lekker knuffelen en spelen is een must. Maar er zijn nog meer dingen die een huisdier nodig heeft. Zo moet je hem regelmatig ontwormen, kun je hem helpen als hij last heeft van vlooien en helpt het juiste voer bij allerlei lichamelijke problemen. Dit zijn 6 tips voor de beste verzorging van je hond.

1. De hond ontwormen

De meeste honden en katten krijgen last van wormen. Dat zijn kleine beestjes die in de darmen van het dier gaan zitten. De wormpjes kunnen door de darmwand het lichaam in komen en dan bijvoorbeeld de bloedvaten, longen of hart beschadigen. Daarom moet een hond regelmatig ontwormd worden. Je kunt een hond ontwormen met een pil of een pasta waarin een middel zit waar de wormen niet tegen kunnen.

2. Onderneem actie tegen vlooien

Onderneem actie tegen vlooien

Vlooien. Zodra je erover leest, krijg je al jeuk. Je viervoeter krijgt ook jeuk als hij vlooien heeft. Door het krabben kan de huid stuk gaan en kan je hond eczeem krijgen. Het is dus belangrijk dat je je hond regelmatig ontdoet van vlooien. Dat kan op verschillende manieren. Er zijn vlooienhalsbanden, waarbij de halsband zorgt dat de vlooien zich niet meer kunnen voorplanten op de hond. Er zijn ook pipetjes met vloeistof, die je in de nek van de hond kunt doen. Doe je dat elke maand, dan heb je ook geen last meer van vlooien.

3. Het juiste voer kopen

Er zijn heel veel soorten hondenvoer. Elk hondenvoer is prima voor elke hond. Je kunt een Boxer dus prima het voer voor een Chihuahua geven. Het verschil in voersoorten is vooral het feit dat rashonden vaak gevoelig zijn voor bepaalde aandoeningen. Zo hebben diverse grotere hondenrassen sneller last van hun gewrichten. Bij voer voor een specifiek ras zijn daarom voedingsstoffen toegevoegd die moeten helpen tegen de specifieke gevoeligheden van het ras. Je kunt je hond dus helpen door het juiste voer te kopen. Je kunt ook gaan voor een basisvoer en dan extra ondersteuning geven via snacks.

4. Extra ondersteuning via snacks

Honden kun je helpen door ze snacks te geven. Dan bedoelen we natuurlijk geen gewone hondensnoepjes, maar gezonde snoepjes. Zo is er bijvoorbeeld Flexadin, dat helpt om de gewrichten te ondersteunen. Door de hond dagelijks zo’n snack te geven, verwen je hond niet alleen maar help je hem ook. Dergelijke snacks hebben toevoegingen die het lichaam ondersteunen. In het geval van Flexadin is dat een combinatie van een bepaald soort collageen, omega-3 vetzuren en vitamine E. Er zijn ook snacks die helpen bij het schoonhouden van het gebit, die zorgen dat de hond een betere adem heeft en nog veel meer.

5. Shampoo en wassen

Een hond wast zichzelf niet. Daarom is het goed om je hond regelmatig te wassen. Doe dat met speciale hondenshampoo. De vacht van de hond bevat bepaalde stoffen die goed zijn voor de huid. Met de verkeerde shampoo was je deze beschermde stoffen weg, waardoor de hond een droge huid kan krijgen. Was je hond regelmatig met water, maar gebruik alleen hondenshampoo als de hond echt vies is. Dat is beter voor de huid en de kwaliteit van de vacht.

6. Haar en nagels

Een kortharige hond heeft weinig verzorging van de vacht nodig. Maar een langharige hond moet regelmatig goed geborsteld worden. In de zomer kun je een hond met een dichte vacht ook (laten) trimmen zodat hij minder last heeft van de warmte. De nagels van een hond kun je het beste kort houden. Je kunt ze knippen met een speciale schaar. Of je kunt ze, als je hond genoeg geduld heeft, ook vijlen. Dat laatste is eigenlijk het beste voor de nagels. Hondennagels kunnen scheuren als ze te lang worden en ze kunnen ook je vloer beschadigen.

Een hond is een ontzettend leuk huisdier. Vaak is de hond echt een lid van de familie. Daarom wil je natuurlijk ook goed voor je hond zorgen. Met deze tips wordt je hond goed verzorgd van kop tot staart. Overweeg jij een hond aan te schaffen? Check hier welk huisdier het beste bij jouw situatie past.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: