6 cadeaus voor de zestiende verjaardag van je kind

Door danny
6 cadeaus voor de zestiende verjaardag van je kind

Sweet sixteen… 16 jaar worden is een mijlpaal op weg naar volwassenheid. Het is een verjaardag om even extra bij stil te staan. Dat kan ook verantwoorden om voor een wat groter cadeau te kiezen dan normaliter. We geven een aantal suggesties voor cadeau voor de zestiende verjaardag van je kind.

iPhone 13

De iPhone 13 is onlangs uitgekomen en is een uitstekende keuze als je je zoon of dochter wilt verwennen met een hele goede smartphone. Het is een toestel waar hij of zij zeker nog een paar mee vooruit kan. De iPhone 13 is standaard voorzien van veel interne opslag, waardoor je zoon of dochter menig selfie kan maken met de uitstekende camera’s van deze smartphone voordat de telefoon vol raakt. Ook heeft hij een extra lange batterijduur, waardoor jouw kind gemakkelijk een schooldag door kan komen op één volle accu.

Laptop

De zestiende verjaardag van je kind kan ook een goede aanleiding zijn om hem of haar een eigen laptop te geven. Een computer is ook voor de middelbare school en een vervolgopleiding onmisbaar voor het maken van huiswerk. Dat kun je ondersteunen met een laptop, zodat er niet meer gevochten hoeft te worden wie er wanneer achter de computer mag. Met zijn of haar eigen laptop kan jouw kind te allen tijde op de eigen kamer werken aan opdrachten voor school.

Spelcomputer

Heeft jouw zoon of dochter al een eigen laptop op pc voor het serieuze werk? Dan kun je wellicht als tegenwicht een spelcomputer geven voor de zestiende verjaardag. Ontspannen moet immers ook mogen tussen al het schoolwerk door. Uiteraard moet je er dan wel op letten dat er niet te veel tijd achter de ‘verkeerde’ computer wordt doorgebracht. Maar een spelcomputer is zeker een cadeau waar veel zestienjarigen erg blij van kunnen worden.

Fitnessabonnement

Sporten is gezond en dus zeker iets wat je moet aanmoedigen als ouder. Dat kan bijvoorbeeld door je zoon of dochter voor diens zestiende verjaardag te verrassen met een fitnessabonnement. Zo kan je kind naar hartenlust sporten zonder zich zorgen te hoeven maken over kosten. Geef dit wel alleen als je zeker weet dat je kind graag naar de sportschool wil, anders is het weggegooid geld.

Smart watch

Smart watch

Smart watches en activity trackers zijn helemaal ‘in’, dus de kans is aanwezig dat jouw zoon of dochter er ook graag een wil. Het zijn handige apparaatjes die bewegen bevorderden en inzicht geven in zaken als je hartslag en je slaapgedrag. En het is natuurlijk handig dat je er berichtjes op kunt ontvangen en op je pols kunt zien wie je belt. Een mooie gadget waar tieners anno 2021 ongetwijfeld blij van worden.

Geld

Het is altijd een flauw cadeau, alleen maar geld geven. Maar voor veel jongeren is juist dit heel erg gewenst omdat ze ergens voor sparen. Daar kun je als ouder op deze manier een bijdrage aan leveren. Het is misschien niet leuk om in plaats van een concreet cadeau geld te geven, maar de kans is groot dat je er toch een lach op het gezicht van je kind mee tovert. En je kunt er natuurlijk altijd een geintje mee uithalen door het ergens in te verstoppen, zodat je kind eerst op zoek moet.

Een keertje wat dieper in de buidel tasten mag dus best als je kind die bijzondere leeftijd van 16 jaar bereikt. Bovenstaande zaken kunnen voor een 16-jarige uitstekend van pas komen en kunnen zeker een dankbaar cadeau zijn.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: