6 activiteiten waar een kind blij van wordt op vakantie

Door Marieke
activiteiten

Je hoeft niet ver weg op vakantie te gaan om het naar je zin te hebben. Je hoeft niet ver weg op vakantie te gaan om het kinderen naar de zin te maken. Met een aantal simpele activiteiten maak je een kind al heel blij. In dit artikel noemen we 6 activiteiten waar de meeste kinderen enorm blij van worden. En geef toe … als je kinderen blij zijn, dan ben jij toch ook blij!

(Indoor)speeltuin

Klimmen, klauteren, rennen, glijden. Daar maak je een kind enorm blij mee! Een speeltuin is voor elk kind een fijne plek en ze kunnen zich er urenlang vermaken. Is het even een dagje geen weer, dan kun je ook nog een indoorspeeltuin induiken. En terwijl je kind zich enorm vermaakt met klimmen en klauteren, kun jij je vermaken met een boek, een tijdschrift en genieten van de zon. Als het tenminste mooi weer is …

Zwemmen

Zwemmen is ook één van de favoriete activiteiten van kinderen. Zoek een leuk buitenzwembad op als je een stralende zonnige dag hebt. En een dagje wat minder mooi weer, dan kun je altijd nog naar een binnenzwembad. En het is helemaal geweldig als er ook nog een fantastische en snelle glijbaan in het zwembad is.

IJs eten

Een vakantie is bedoeld om dingen te doen die je normaal niet doet. Elke dag een ijsje eten als het supermooi weer is hoort daar natuurlijk ook bij. De ene keer kun je bij een supermarkt een doos met ijsjes halen, terwijl je de andere dag bij een ijscafé geniet van heerlijk Italiaans schepijs. Of doe eens een dag helemaal gek en geniet van de allergrootste ijscoupe. Is dat even genieten.

Film kijken

En als we het toch over dingen hebben die je in de vakantie doet, terwijl je dat op andere dagen niet doet; een film kijken hoort daar natuurlijk ook bij. Duik op de bank met een bak popcorn of chips en geniet van een prachtige of grappige familiefilm. Gewoon dat gezellig knus bij elkaar op de bank, dat zullen kinderen zich later echt herinneren.

Pannenkoeken, pizza of patat

Per slot van rekening is het toch vakantie; waarom zou je moeilijk doen en elke dag een supergezonde maaltijd op tafel toveren? Welk kind wordt er nu niet blij van pizza, pannenkoeken of patat. Nou, doe dat gewoon lekker deze week. Als tussendoortjes kun je bijvoorbeeld fruit, tomaatjes of komkommertjes geven zodat ze toch genoeg vitamientjes binnenkrijgen. En de gezonde maaltijden komen volgende week wel weer toch?!

Of ga eens een keertje uit eten. Als je in Nederland op vakantie bent is een all-you-can-eat-restaurant natuurlijk ook helemaal hot bij kinderen.

Leestip: Vakantie in eigen land; 6 voordelen

Bijzondere activiteiten

Doe eens gek en zoek eens een leuke activiteit op dat je anders niet zo vaak zou doen. Zoek wel iets op wat passend is bij de leeftijd van je kind. Denk bijvoorbeeld aan de klimwand, of rodelen. Bowlen of midgetgolfen. Lasergamen of een familie-escaperoom. In de buurt van waar jij op vakantie bent is vast wel een bijzondere activiteit te doen.

Waar worden jouw kinderen blij van als je op vakantie bent?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: