5x wat je kunt doen met je oude telefoon

Door danny
5x wat je kunt doen met je oude telefoon

Is jouw huidige telefoon best verouderd of ben je deze gewoon zat? Dan kan het goed zijn om te gaan zoeken naar een nieuw toestel. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om je oude smartphone daarna in de la te gooien, is dit niet nodig. Je kunt een oude telefoon namelijk nog prima een tweede leven geven! Wat je allemaal nog kunt doen met je oude telefoon? Wij zetten hieronder vijf dingen op een rij, dus lees snel verder!

Maak iemand anders er blij mee

Ben jij van plan om een nieuwe telefoon te kopen, maar is jouw oude toestel eigenlijk nog prima om te gebruiken? Dan hoef je deze telefoon natuurlijk niet weg te gooien of in een la te stoppen, want je kunt hier vast iemand anders mee blij maken. Denk bijvoorbeeld eens aan je kind. Als je kind nog geen telefoon heeft, kan het een idee zijn om jouw oude smartphone aan je kind te geven. Indien je kind hier oud genoeg voor is natuurlijk. Op deze manier wordt de smartphone dus nog goed gebruikt en hoef je geen nieuwe toestel aan te schaffen voor je kind. Daarbij komt dat kinderen vaak nog onvoorzichtig met een telefoon om kunnen gaan. Bij een oud toestel is dat een stuk minder erg dan bij een nieuw toestel, dus dit is mooi meegenomen. 

Als je jouw oude toestel aan iemand anders gaat geven, moet je natuurlijk eerst zelf een nieuwe smartphone hebben. Als je hier nog naar op zoek bent, kan het zeker een idee zijn om de Samsung S22 Plus in gedachten te houden. Dit is een gloednieuwe smartphone van Samsung waar weer veel van wordt verwacht. Naar verwachting krijgt deze nieuwe telefoon drie camera’s aan de achterzijde en een selfiecamera aan de voorzijde, waardoor je hier fantastische foto’s mee kunt maken. Maar dat is niet alles, want ook heeft dit toestel van Samsung weer een mooi design, goede batterijduur en voldoende opslagmogelijkheden. Als je op zoek bent naar een smartphone van goede kwaliteit, dan kun je de Samsung S22 Plus dus zeker in gedachten houden. 

Recyclen

Recyclen

Wat je ook met je oude telefoon zou kunnen doen, is recyclen. Een zeer duurzame oplossing, waarmee je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu. Je zou ervoor kunnen kiezen om je telefoon op te sturen naar bedrijven die een goede recycleservice bieden, maar het kan ook een mogelijkheid zijn om je telefoon te geven aan een goed doel. Er zijn namelijk genoeg goede doelen die smartphones aan het verzamelen zijn om deze te kunnen verkopen en om op deze manier geld in te zamelen. Zo wordt jouw telefoon gerecycled en steun je ook nog eens een goed doel!

Verkopen

Een voor de hand liggende oplossing is natuurlijk ook het verkopen van je telefoon. Als jouw oude toestel er nog prima uitziet en geen grote beschadigingen heeft, kun je hier vaak nog best een leuk bedrag voor vragen. Je zou bijvoorbeeld je telefoon kunnen verkopen via je netwerk of via een platform als Marktplaats. Als je ervoor kiest om je smartphone te verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats, is het wel van belang dat je goed let op het feit dat je niet wordt opgelicht. 

Gebruiken als reserve

Waar je de oude telefoon ook prima voor kunt gebruiken, is als reservetoestel. Waarom dit handig is? Je weet nooit wat er met je nieuwe toestel gebeurt. Als deze bijvoorbeeld valt of andere schade oploopt, kan het zo zijn dat deze gerepareerd moet worden. En dit kan soms best even duren, waardoor je zonder telefoon komt te zitten. Ook kan het gebeuren dat je telefoon wordt gestolen. In deze gevallen is een reservetoestel dan enorm handig, want op deze manier kun je toch nog bereikbaar blijven totdat je een oplossing hebt gevonden.

E-reader

Ben je gek op lezen? Dan kan het ook een idee zijn om je oude telefoon als E-reader te gebruiken. Dit is echter natuurlijk alleen mogelijk als je telefoon er nog goed uitziet en nog prima functioneert. Je kunt via bepaalde apps gemakkelijk boeken lezen en je oude telefoon is hier goed geschikt voor. Zo hoef je niet op je nieuwe toestel al allemaal boeken te downloaden, die veel ruimte in beslag kunnen nemen.  

Kortom: je oude telefoon meteen in de la stoppen als deze nog in een prima staat verkeert, is zeker niet nodig. Wellicht kunnen deze tips hierboven je wat goede inspiratie geven!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: