5 tips bij het kiezen van het juiste dekbed

Door danny
5 tips bij het kiezen van het juiste dekbed

Nachtrust is hartstikke belangrijk voor kids! Daarom is een goed dekbed onmisbaar in de kinderkamer. Er zijn veel soorten dekbedden om uit te kiezen. Hoe weet je zeker dat je het juiste model in huis haalt? Ontdek onze handige tips!

Een duurzaam en ecologisch dekbed kiezen

Het is absoluut een aanrader om voor een duurzaam en ecologisch dekbed te kiezen voor je kind. Zo weet je namelijk zeker dat je de juiste keuze maakt voor zijn of haar huidje, met een dekbed zonder chemische reinigingsmiddelen. Met zo’n veilig en schoon kinderdekbed kies je echt voor comfort voor je kind! En dat is natuurlijk weer bevorderlijk voor een goede nachtrust.

De gewenste materiaalsoort

Er zijn verschillende materiaalsoorten om uit te kiezen bij een dekbed. Zo is katoen altijd een goede optie: ademend, zacht en koel. Maar als je kindje het wat snel koud heeft, is wol of dons een ideale uitkomst. Sterk isolerend en bevorderlijk voor een optimaal slaapklimaat. Zowel in de koude als de warme maanden van het jaar! En dan zijn er nog synthetische dekbedden, die bijvoorbeeld fijn zijn als je kindje allergieën heeft. Bepaal wat het best past bij de wensen van jouw kleine!

Tips bij het kiezen van het juiste dekbed

De warmteklasse van het dekbed

Let ook op de warmteklasse van het kinderdekbed. Voldoende warmte bij het slapen is belangrijk om je kind goed te beschermen, maar als je kind het al gauw heel heet heeft tijdens het slapen, kun je beter een wat koeler dekbed uitkiezen. En je kunt hierbij natuurlijk ook afwisselen tussen de seizoenen. De warmteklassen variëren van 1 tot en met 4, waarbij 1 het warmste dekbed is, en 4 juist een koel zomerdekbed. Opties 2 en 3 zitten hier tussenin en vormen zo meer een gemiddelde keuze, waar je kind waarschijnlijk tijdens het grootste deel van het jaar het meest aan heeft.

Geschikt voor meerdere seizoenen

Hoewel je het hele jaar door hetzelfde dekbed voor je kind kunt gebruiken, kun je dit juist ook afwisselen om nog meer optimale bescherming te bieden. Zo ken je misschien wel het 4-seizoenen dekbed, dat uit meerdere delen bestaat die je samen kunt voegen of juist los kunt gebruiken. Als de temperatuur in de kinderkamer echter nauwelijks verandert of je kind hier geen last van heeft, is het ook een optie om een enkel dekbed op het bed te leggen, dat altijd voldoende isolatie en tegelijkertijd luchtigheid biedt.

Wasbaar in de wasmachine

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Daarom is het wel zo fijn als je het dekbed gewoon in de wasmachine kunt stoppen. Zo blijft ‘ie altijd fris en schoon! Ook als er geen vlekken op zijn gekomen, is het sowieso gewoon prettig om ‘m van tijd tot tijd te kunnen wassen. Daarom is onze laatste tip voor het kiezen van het juiste dekbed om vooraf altijd even het waslabel te controleren. Zo ben je hier helemaal zeker van!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: