5 redenen waarom een babymoon een heel goed idee is

Door Marieke
Babymoon

Een babymoon is de laatste vakantie tijdens je zwangerschap waarbij je nog eventjes met z’n tweetjes geniet van het samenzijn. Want samen op vakantie, dat zit er na de geboorte van je kindje er eventjes (lees: een flink aantal jaren) er niet meer in. Natuurlijk kun je je kindje nog wel een nachtje laten logeren om samen een nachtje in een hotel te overnachten, maar toch zal het niet meer zo zijn als voor die tijd van kinderen. In dit artikel geven wij 5 redenen waarom een babymoon een heel goed idee is.

5 redenen

Reden 1: Quality Time

Je denkt dat je nadat de baby is geboren nog wel genoeg tijd over hebt voor elkaar, maar niets is minder waar. Het grootste gedeelte van jullie tijd en aandacht uit gaan naar de baby en niet naar elkaar. En als je dan tijd voor elkaar hebt, dan ben je zo moe dat je het liefst op tijd naar bed gaat. Als de baby er is, zul je die tijd samen echt moeten plannen en er oppas voor moeten regelen. Maar nu is dat nog niet nodig, dus neem het er daarom nog eventjes van en ga lekker op vakantie waarbij je ongestoord van elkaar kunt genieten.

Reden 2: Doe waar je zin in hebt

Nu kan het nog; even doen waar jij zin in hebt zonder gestoord te worden. Lees in één ruk een boek uit. Ga de hele dag bij het zwembad zitten. Kijk alle afleveringen van een serie in één keer. Ga lekker uit eten. En maak leuke uitstapjes. Echt, nu kun je nog even alles doen waar je zin in hebt. Beleef dat bewust en geniet ervan. Want als je kindje er is, zul je een groot gedeelte van je vakantie in de speeltuin doorbrengen.

Reden 3: Laat je verwennen

Zwanger zijn is een reden waarop jij je even mag laten verwennen. Doe eens lekker luxe en boek een locatie die van alle gemakken is voorzien. Neem een massage of een gezichtsbehandeling. Ga regelmatig uit eten zodat je niet zelf hoeft te koken. Laat je partner jouw ontbijtje op bed brengen. Kortom; doe rustig aan en geniet.

Reden 4: De laatste puntjes op de i

Staan er nog dingen open waar jullie een beslissing over moeten nemen? Denk dan bijvoorbeeld aan de naam die jullie kindje zal krijgen. Tijdens een babymoon heb je mooi de tijd om samen met je partner over te praten en er een beslissing over te nemen. Kun je dat mooi weer van je lijstje afstrepen. En dat geeft jou weer rust in je hoofd.

Reden 5: Uitslapen

Met een baby in huis is uitslapen echt verleden tijd. Sterker nog; je moet er zelfs een aantal keer op een nacht uit. Geniet nu het nog kan even van lekker uitslapen om vervolgens aan te schuiven bij een heerlijk ontbijtbuffetje.

Babymoon tips

  • Het tweede trimester is de beste tijd om op babymoon te gaan. In het eerste trimester heb je vaak nog last van allerlei kwaaltjes, in het derde trimester word je steeds minder mobiel.
  • Neem je het vliegtuig? Bekijk dan goed waar je heen gaat. Een lange vlucht is wellicht niet zo fijn met je zwangere buik. Controleer ook goed bij de vliegmaatschappij tot hoeveel weken je nog mag vliegen en of je een verklaring van de verloskundige nodig hebt.
  • Wil je naar de zon? Prima, maar zoek wel vaker de schaduw op en smeer je goed in.
  • Je wilt geen risico’s nemen. Ga naar een land waarvan je zeker weet dat de medische voorzieningen goed zijn. Zoek bij aankomst ook direct de contactgegevens op van een arts of ziekenhuis zodat je die direct kunt bereiken in noodgevallen.
  • Kies bij voorkeur voor een relax-vakantie. Kamperen, bergen beklimmen, actief bezig zijn. Waarom zou je dat deze laatste vakantie samen nog doen? Voor een babymoon is luxe het toverwoord. Heerlijk om te ontspannen en te relaxen.

Leestip: 6 activiteiten waar kinderen blij van worden tijdens de vakantie

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: