4x klusjes die je samen met je kinderen kunt doen

Door danny
4x klusjes die je samen met je kinderen kunt doen

Met het vele thuiswerken kan het soms aanvoelen alsof je werk en je gezinsleven flink door elkaar lopen. Dit kan voor aardig wat frustratie zorgen; je wilt je kinderen aandacht geven terwijl je ook voor je werk optimale concentratie nodig hebt. Het kan dan fijn zijn om je kids te betrekken bij sommige huishoudelijke klusjes. Voor jou zijn het waarschijnlijk alledaagse bezigheden, maar voor je kinderen kan het een leuke activiteit zijn. We geven je in dit artikel een aantal mogelijkheden!

Helpen in de tuin

Vooral als het lekker weer is dan kan het erg leuk zijn om samen met je kinderen de tuin aan te pakken. Jij kunt dan het terras en het tuinpad vegen terwijl je kleintjes helpen om met stoffer en blik de bladeren en takjes bij elkaar te verzamelen. Ook kun je bij Bakker.com – online planten bestellen en deze samen in de tuin planten. Naast dat het leuk is, is het ook nog eens erg leerzaam voor je kinds! Haal ook eens de tuinslang tevoorschijn en laat ze de planten sproeien. Kinderen en waterpret is altijd een goede combinatie!

Huisdieren verzorgen

Huisdieren verzorgen

Is het bij jullie thuis een gezellige beestenboel? Laat dan je kinderen zo veel mogelijk voor hun pluizige vriendjes zorgen. Natuurlijk hou je een oogje in het zeil, maar door je kinderen de dieren te laten voeren en hun kooitjes schoon te laten maken creëer je weer meer tijd voor jezelf. Daarnaast leer je je kinderen op deze manier ergens verantwoordelijk voor te voelen. Als jullie een hond hebben dan is het natuurlijk leuk om deze samen uit te laten! Zo ben jij er even uit en kunnen je kids ook even hun energie kwijt.

Het huis opruimen

Dit klinkt misschien niet als een klusje waar je kinderen veel lol aan zullen beleven, maar toch kun je het zo aanpakken dat dit wel het geval is! Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om de spullen op een de juiste plek terug te leggen. Kinderen worden graag uitgedaagd en ze zullen dan ook hun best doen om te herinneren waar bepaalde spullen horen te liggen. Je kunt ze ook bij kleine klusjes tussendoor om hun hulp vragen; zoals bijvoorbeeld de tafel dekken, de was opvouwen of het bed opmaken. Ze zullen dan gevoel krijgen dat ze ook belangrijk zijn in het huishouden en dit werkt stimulerend.

Helpen koken

Je laat je kinderen natuurlijk niet in de buurt van de kookplaat, maar je kunt ze zeker betrekken bij het koken. Zo kun je ze bijvoorbeeld de groentes laten wassen of bepaalde dingen laten afwegen. Ook kun je ze prima een ei laten pellen of iets laten kneden. Je kunt ze zelfs vragen om je te helpen bepaalde dingen, zoals een komkommer of courgette, te snijden met een bot mes. Door je kids je te laten helpen met koken geeft je ze meer zelfvertrouwen en zullen ze het eten ook meer waarderen!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: