2 tips om slanke dijen te krijgen

Door danny
2 tips om slanke dijen te krijgen

Veel mensen komen aan op hun dijen als ze in hun gewicht toenemen. Helaas kan jij zelf niet kiezen waar jouw vet zich opslaat. Ook hebben veel vrouwen last van bredere dijen na de zwangerschap. Gelukkig zijn er een aantal dingen die jij kunt doen om slanke dijen te krijgen. Lees hier 2 tips hoe jij dit kunt doen.

Krachttraining

Je kunt strakke dijen krijgen door je benen te trainen. Hierbij is het belangrijk om de verschillende spieren in je benen te trainen, je bovenbenen en je onderbenen. Zorg ook dat je voldoende afwisselt tussen oefeningen voor de voorkant en achterkant van je bovenbenen. Ook de binnenkant en de buitenkant van je benen moet je trainen. Dit kan je onder andere doen door gebruik te maken van de fitnessapparaten abductor en adductor. Door deze oefening regelmatig te doen en steeds zwaarder uit te voeren zal je spiermassa groeien. Hoe meer spiermassa jij hebt hoe meer energie jouw lichaam nodig heeft. Spiermassa verbrandt namelijk meer dan vet. Het is belangrijk om niet alleen je benen te trainen. Anders is je lichaam niet in proportie. Train daarom alle spiergroepen, ook je bovenlichaam. Sommige vrouwen zijn bang te breed te worden als ze hun bovenlichaam trainen. Echter gebeurd dit niet zomaar. Je zal hier veel voor moeten trainen voordat je te breed wordt. Met een krachtstation kan je verschillende oefeningen doen, zoals voor je borst en kuiten. Het beste krachtstation is Dione Krachtstation Homegym HG5.

Krachttraining

Voeding

Naast krachttraining is de juiste voeding essentieel om slanke dijen te krijgen. Om slankere dijen te krijgen moet jij afvallen. Om af te vallen moet jij minder energie binnenkrijgen dan jij verbrand. Door meer krachttraining te doen kan jij jouw energieverbranding verhogen. Enerzijds verbrand je meer doordat jij meer beweegt. Anderzijds zal jouw lichaam meer verbranden als jij meer spiermassa hebt, doordat spiermassa meer energie nodig heeft. Het is ook belangrijk voldoende eiwitten te blijven eten. Eiwitten zijn nodig voor spieropbouw. Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt zal jouw lichaam eiwitreserves gebruiken, waardoor er spierafbraak kan ontstaan. Eet daarom bij elke grote maaltijd iets met eiwitten, bijvoorbeeld ei, vis, vlees, kaas of zuivel. Vegetarische opties zijn peulvruchten, tempeh en tofu.

Naast voldoende krachttraining en voeding is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Wandel bijvoorbeeld in je pauzes of na werk. Alle calorie├źn die je extra verbrandt telt mee om af te vallen.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: