18x kleurrijke babynamen met hun betekenis

Door Marieke
Kleurrijke babynamen

Het klinkt misschien wat gek; een babynaam die gebaseerd is op een kleur. Nee, dan hebben we het niet over rood, paars of geel. Maar wist je dat er een aantal populaire namen zijn die gebaseerd is op een kleur? We zetten een aantal van deze kleurrijke babynamen voor je op een rijtje. Ter inspiratie. Voor als jij nog geen naam voor je nog ongeboren kindje zoek. We hebben het onderverdeeld in jongensnamen en meisjesnamen. Welke kleurrijke babynamen vind jij het mooiste van de onderstaande lijst?

Meisjesnaam

Ruby

Ruby is afkomstig van de edelsteen robijn. Deze steen heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord ruber dat al betekenis rood heeft. Rood is de kleur van de robijn. Een robijn is de geboortesteen van de maand juli, dus als je deze maand bent uitgerekend is deze naam toch zeker wel het overwegen waard.

Jade

Jade is een naam dat ook is afgeleid van een edelsteen. De naam betekent ‘groene edelsteen’. De naam Jade kan zowel op zijn Engels als op z’n Nederlands worden uitgesproken.

Lila

Lila is niet alleen een prachtige lichtpaarse kleur, is het ook een lieve meisjesnaam voor een lief meisje.

Violet

Violet is een naam die wij allemaal wel kennen. Tevens is Violet een prachtige bloem in een prachtige paarse kleur. Bovendien is het ook een van de kleuren van de regenboog. Daarmee is Violet een zeer kleurrijke en prachtige naam.

Cerise

Cerise komt van het woord Cherry, een woord voor kersen. De naam betekent kersenrood, een mooie dieprode kleur, de kleur van kersen.

Olivia

Olivia is een naam dat vandaag de dag weer helemaal in is. De naam Olivia komt van de olijf. Olijfgroen is de kleur vernoemd naar de olijf. Wil je een kortere naam? Liv is een verkorting van de naam Olivia.

Amber

Amber is al een zeer populaire Nederlandse meisjesnaam. De naam Amber is vernoemd naar de oranje-gele kleur van Barnsteen. De Engelse naam voor barnsteen is dan ook Amber.

Aurelie

Aurélie is een Franse naam is afkomstig van het Latijnse woord aureus. Aureus betekent letterlijk ‘goud’ of ‘verguld’. Is het geen prachtige naam?

Cristal

Cristal is een meisjesnaam dat is vernoemd naar de naam en de kleur en betekent ‘helder’ of ‘ijs’.

Ebony

Ebony is een naam dat vernoemd is naar de donkere ebbenhoutkleur. De naam Ebony is een prachtige meisjesnaam, niet veel voorkomend en daardoor heel origineel.

Ivory

Ebony en Ivory; zo kun jij je dochters noemen. Ivory komt van de mooie kleur ivoor.

Hazel

Hazel is een Engelse naam voor zowel jongens als meisjes. Het betekent ‘van het land van de hazelaars’. Heeft jouw dochter hazelkleurige ogen? Dan past deze naam perfect.

Indigo

Indigo is, net als Violet, één van de officiële regenboogkleuren. Daarmee heb je met de naam Indigo een dubbele kleurrijke babynaam.

Leestip: 30 x lange namen van 3 of meer lettergrepen voor je baby

Jongensnamen

Berry

Berry betekent in het Engels ‘bes’

Roan

De naam Roan heeft als betekenis ‘lijsterbesboom’. Roan is een roodbruine kleur.

Navy

Navy is een stoere jongensnaam en is een prachtige blauwe kleur.

Flint

Flint betekent stroom. Het is een grijsgroene kleur. Daarmee is Flint een prachtige jongensnaam.

Kyan / Cyan

Kyan is vernoemd naar de prachtige felblauw kleur cyaan.

18 kleurrijke babynamen; Heb jij jouw kindje een kleurrijke babynaam gegeven? Of vind je hier voldoende inspiratie voor een prachtige en kleurrijke babynaam.

Leestip: 30x Spaanse babynamen met hun betekenis

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: