14 originele cadeautjes voor de juf of meester

Door Marieke
Juf

Het einde van het schooljaar is weer in zicht. Het rapport komt er bijna weer aan en het tienminutengesprek staat al weer ingepland. Tijd om na te denken over een origineel kleinigheidje als bedankje voor de juf of de meester. Reken er maar op dat een juf genoeg waxinelichtjes in huis heeft en het hele jaar kan douchen met alle doucheschuim die het van leerlingen krijgt. Tijd om eens iets originelers te geven. In dit artikel geven wij 14 tips.

Tip 1: ‘t zit d’rop

Een leuke afsluitbare pot is overal te krijgen. De pot vul je met dropjes, dat is namelijk altijd goed en blijft ook lang houdbaar. Op een kaartje schrijf je: ’t zit d’rop, bedankt voor alles! Dat kaartje hang je met een lintje aan deze pot. Bovendien kan zo’n pot als deze leeg is nog lang gebruikt worden.

Tip 2: Bedankt dat je mij laat groeien

Kinderen groeien, net als bloemen. Maar om te groeien is er wel wat water nodig. En dat water, dat geeft de leerkracht. Geef de juf een gieter met daarop de tekst bedankt dat je mij liet groeien. Ook kun je een zakje met bloemzaadjes geven waaraan je een kaartje hangt met deze tekst.

Tip 3: Voor een fanTAStische juf/meester

Een linnentas kan iedereen gebruiken. Schaf een onbedrukte linnentas aan en textielstiften. Op de tas schrijf je (als je kind wat ouder is, kan hij/zij dat zelf: Voor een fanTAStische juf of voor een fanTAStische meester. Welke juf of meester zou nu niet blij zijn met zo’n compliment.

Tip 4: Bedankt voor de helpende handjes

Een handcrème of handzeep is een leuk en origineel cadeautje. Verpak deze crème of zeep in een leuk cellofaantjes en schrijf op het kaartje: bedankt voor de helpende handjes. Want reken maar dat de juf of meester een helpende hand voor je kind is geweest!

Tip 5: Je hebt er een superleuk schooljaar van gebakken

Houd de juf van bakken? Koop een lekkere bakmix (bij een molen?) en hang er een kaartje aan met de tekst: je hebt er een superleuk schooljaar van gebakken. Reken maar dat dat smullen wordt.

Tip 6: Bedankt voor het toffe schooljaar

Toffees, wie lust dat nou niet. Stop de toffees in een leuk doorzicht zakje, een potje of een doosje en schrijf de volgende tekst op het doosje of een kaartje: Bedankt voor het toffe schooljaar.

Tip 7: Bedankt voor de leuke leerSTOF

Een stoffer en blik, die gebruik de juf of meester dagelijks. Helaas raken die dingen ook wel eens kwijt of gaan ze stuk. Tijd voor een nieuwe. Met letterstickers plak je er deze tekst op en je hebt een supercadeau! Bedankt voor de leuke leerSTOF.

Tip 8: Een heerlijk zakje juffenthee (meesterthee)

Veel juffen zijn niet vies van een kopje thee. Koop een zakje met losse thee en hang daar een kaartje aan met een heerlijk zakje juffenthee. Dat zakje thee komt echt wel op!

Tip 9: Bij jou WAS ik in goede handen

Je hebt nodig een kaal zeeppompje en letterstickers. Op dit zeeppompje plak je de tekst: bij jou WAS ik in goede handen. Is dat niet origineel?

Tip 10: Voor een BIJzondere juf

Een potje honing, het liefst natuurlijk verse honing. Laat je kind een etiket maken met voor een BIJzondere juf. Er kunnen ook nog wat bijen geknutseld worden. Zo heb je echt een BIJzonder cadeautje.

Tip 11: Dikke Zoen

Zoenen, die zijn zó lekker. En de juf of meester weet er vast ook wel raad mee. Verpak een stuk of twee zoenen in een doosje of cellofaantje en hang er een kaartje aan met dikke zoen. Leuk als je kind met lippenstift een zoenafdruk erbij doet.

Tip 12: Dankzij jou ben ik een tikkeltje verder gekomen

Ken je die snoepjes Tikkels? Doe ze in een potje of zakje en hang er een kaartje aan met de volgende tekst: dankzij jou ben ik een tikkeltje verder gekomen. Leerkrachten zijn best snoepkonten hoor.

Tip 13: Liefste juf, je zit in mijn hart

Om nog even de het snoep te blijven; hartjes snoepjes kennen we allemaal. Doe ze in een potje en hang er een kaartje aan met liefste juf, je zit in mijn hart. Wil je geen snoep? Er zijn genoeg andere dingen verkrijgbaar in de vorm van een hart.

Tip 14: Jij bent goud waard

Ferrero Rocher zijn van die chocolaatjes met zo’n mooie gouden verpakking. Je kunt ze in de supermarkt kopen. Pak het mooi in en hang er een kaartje aan met jij bent goud waard. En echt hoor, chocolade is altijd goed.

Weet jij al wat je geeft aan de leerkracht van je kind?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: