13 Kidsproof musea in Nederland

Door Marieke

Als je met je kinderen naar een museum gaat, dan wil je dat ze het ook leuk vinden, dat er wat te doen en te ontdekken valt. Doen en ontdekken is in een museum de beste vorm van leren. Twijfel je of een museum kindvriendelijk is? In dit artikel geven wij je 13 tips voor kidsproof musea in heel Nederland. Als kidsproof beoordeeld door de kinderen zelf. En dat zijn toch de beste testers. Zo ben jij verzekerd van een leuk, gezellig, inspirerend en leerzaam dagje uit met jouw kinderen.

Hunebedcentrum | Borger

Het Hunebedcentrum is gelegen bij het grootste Hunebed van Nederland dat je natuurlijk ook even een bezoekje gaat brengen. In het museum leer je van alles over je vroegste voorouders. En je ontdekt er hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden.

Ga naar de website voor meer informatie.

Natuurmuseum Fryslan | Leeuwarden

In Natuurmuseum Fryslan sta je oog en oog met levende, giftige dieren. Durf jij dat aan?! Je ontdekt er alles over de natuur, van de kleinste bij tot een enorme potvis! Vaste tentoonstellingen, wisselende tentoonstellingen en talloze activiteiten zorgen ervoor dat er altijd wat te beleven valt!

Voor de achtste keer op rij, het Beste Kidsproof museum van Friesland noemen. En dat zegt al genoeg toch?!

Ga naar de website voor meer informatie.

Museum Helmond | Helmond

Het museumkasteel in Helmond is een leuk kinder museum in Brabant. Bij Museum Helmond vind je de grootste waterburcht van Nederland. Het kasteel bestaat al bijna 700 jaar en is te vinden in het centrum van Helmond. Het vertelt een eeuwenoud verhaal over macht, liefde, oorlog en bedrag. Museumkasteel Helmond mag zich in 2021 het leukste Kidsproof museum van Nederland noemen.

Ga naar de website voor meer informatie

Continium Discovery Centre | Kerkrade

Continium is een leuk interactief doe- en ontdekmuseum. Bij allerlei doe-stations kun je zelf uitvinden hoe de wereld werkt. Er zijn vaste tentoonstellingen waarin je alles leert over wetenschap en techniek. In het Science Lab mag je zelf aan de slag met een stoere gadget, die je natuurlijk ook mee naar huis mag nemen. Continium Discovery Centre is het kidsproof museum van Limburg.

Ga naar de website voor meer informatie.

Oorlogsmuseum Overloon | Overloon

Het Oorlogsmuseum presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Hoe heeft het zover kunnen komen dat meer dan 50 miljoen mensen hun leven lieten in 5 jaar tijd? En hoe gingen de mensen om met allerlei tekorten en beperkingen? Er wordt ook aandacht besteed aan de bevrijding en natuurlijk met speciale aandacht voor de slag bij Overloon.

Ga naar de website voor meer informatie.

Lees ook: Dagje weg met een baby: wat neem je mee? | Met Checklist

Natuurmuseum Brabant | Tilburg

Wil je naar een vrolijk familiemuseum en alles leren over het leven van planten en dieren? Kom dan naar Natuurmuseum Brabant. In dit museum vind je tentoonstellingen van hoge kwaliteit en die geschikt zijn voor alle leeftijden. Er zijn actieve ontdektochten, interessante lezingen en allerlei activiteiten. Natuurmuseum Brabant is uitgeroepen tot leukste kidsmuseum van Noord-Brabant.

Ga naar de website voor meer informatie.

Museon | Den Haag

Ontdek de wereld in het Museon in Den Haag. Het Museon is een interactief museum leuk voor het hele gezin. Kijken, luisteren, doen, aanraken en gewoon hard praten. Dat mag allemaal in het museum. De steeds wisselende tentoonstellingen voor jong en oud maken dat je er zeker nog eens wilt terugkomen.

Ga naar de website voor meer informatie.

Mariniersmuseum | Rotterdam

Het Mariniersmuseum is het stoerste museum van Rotterdam. Je maakt kennis met de zeesoldaten waar mariniers vechten op de grens van land en water. Al honderden jaren. Het museum laat het ongecensureerde verhaal zien.

Ga naar de website voor meer informatie.

Maritiem Museum Rotterdam | Rotterdam

De enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven is groot. In het Maritiem Museum ga je op reis door het heden en verleden van de maritieme wereld. Diverse eigentijdse tentoonstellingen zijn te bezichtigen, tentoonstellingen voor klein en groot, jong en oud. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven en tal van historische schepen en kranen zijn nog te bezichtigen.

Ga naar de website voor meer informatie.

Nationaal onderwijsmuseum | Dordrecht

Voor de eerste keer heeft dit museum predikaat Kidsproof museum gekregen. De enorme collectie laten ze op diverse manieren zien; in een vaste opstelling, in tijdelijke tentoonstellingen of reizend door het hele land. Het Onderwijsmuseum is dé plek om het onderwijs van vroeger, maar ook van nu te beleven.

Ga naar de website voor meer informatie.

Onderwijsmuseum Kidsproof Musea

Afrika Museum | Berg en Dal

Afrika; groots, trendy, actueel, kritisch, arty, krachtig, inspirerend. Dat. En nog veel meer. Dat is Afrika. In het Afrika museum leer je alles voor dit grote continent en ontdek je weer een beetje meer van de wereld. Het kindvriendelijke museum biedt diverse activiteiten om te zien en te doen voor de hele familie.

Ga naar de website voor meer informatie.

Natura Docet Wonderryck Twente | Denekamp

Beleven, ontdekken, verwonderen. Wonderryck is het oudste natuurhistorisch museum van Nederland. Bekijk de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers. Bouw je eigen digitale bos en geniet van het landschap. Elke zaal vertelt zijn eigen verhaal. Doen. Zien. En leren.

Ga naar de website voor meer informatie.

Nederlands Bakkerij museum | Hattem

Een doe museum waar kinderen uitgenodigd worden om zich te verkleden als bakker en zelf aan de slag te gaan. Wat wil je nog meer als ouders als je kinderen lekker hun gang kunnen gaat en daarna kunt genieten van wat jouw kinderen ervan gebakken hebben. Herleef lang vervlogen tijden in de aloude bakkerij. Neem een kijkje in het dagelijks leven van een bakker en laat je meevoeren in de rijke geschiedenis van brood van banket.

Het bakkerijmuseum is door de ANWB bestempeld met hét leukste uitje van Gelderland.

Ga naar de website voor meer informatie.

13 kidsproof musea door heel Nederland, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Heb jij nog kidsproof musea tips? Deel ze gerust in een reactie hieronder.

Lees ook: Meivakantie; het perfecte moment voor een gezinsvakantie
Lees ook: 10 leuke uitjes voor kinderen in Noord-Brabant

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: