11 ideeën om geld te verdienen tijdens de vrijmarkt

Door Marieke
Vrijmarkt

Op 27 april is het koningsdag. Voor velen is het een gezellige dag vol met activiteiten voor het hele dorp of de stad. In veel dorpen en steden worden er vrijmarkten georganiseerd. Je kunt dan met je kleedje vol met spulletjes op een aangewezen plek in het dorp of de stad zitten, om zo een extra zakcentje te verdienen. Voor kinderen is het een superleuke en leerzame activiteit en een mooie manier op hun spaarpotje te vullen. Als het tenminste niet direct wordt uitgegeven aan nieuw speelgoed. In dit artikel noemen wat een aantal tips wat je zou kunnen verkopen op een vrijmarkt.

1. Speelgoed

In de eerste plaats kun natuurlijk speelgoed verkopen op de vrijmarkt. Je hebt vast nog wel speelgoed in de kast liggen waar je niet meer mee speelt of waar je te oud voor bent. Bekijk al je speelgoed eens en haal er een paar dingen uit waar je al lang niet meer mee gespeeld hebt, maar wat nog wel heel en compleet is. Als je er al lang niet meer mee gespeeld hebt, ga je daar waarschijnlijk in het komende jaar ook niet meer mee spelen. Tijd om er een ander kindje blij mee te maken. En jij hebt weer een extra centje voor nieuw speelgoed.

2. Boeken

Wat je met speelgoed gedaan hebt, kun je ook met boeken doen. Haal al je boeken eens uit de boekenkast en bepaal bij elk boek of je die wilt houden of dat je dat boek wel wilt verkopen. Wellicht zijn er nog boekjes tussen die onder jouw AVI-niveau zitten en die daardoor veel te makkelijk zijn. Zo kun jij er weer een ander kindje blij mee maken die wel op dat niveau lezen. En hebben jouw papa en mama ook nog boeken die ze wel willen verkopen? Ook voor hen een mooie gelegenheid om eens kritisch door de boekenkast heen te gaan.

3. Kleding

Vraag eens aan je papa om mama of er ergens nog kleding ligt wat jij niet meer past. Ook dat kun je mooi verkopen op de vrijmarkt. De kleding moet er natuurlijk nog wel een beetje netjes en schoon uitzien.

4. Muziek maken

Speel jij al goed een muziekinstrument? Oefen van tevoren wat leuke koningsdagliedjes en laat bijvoorbeeld elk uur een liedje ten gehore brengen. Wedden dat jij publiek krijgt? Niet vergeten om een hoed neer te leggen waarin je publiek geld in kan gooien. Of ga gewoon met de pet rond als je klaar bent met het spelen van een liedje. Misschien spelen jouw vrienden of vriendinnen ook wel een muziekinstrument of kunnen ze goed zingen. Dan zou je met elkaar een bandje op kunnen richten.

5. Nagels lakken

Hoeveel kinderen zouden het niet leuk vinden om door jouw nageltjes te laten lakken? Vraag 0,50 euro voor 10 vingertjes en tel uit je winst. Kies natuurlijk voor de kleuren van de Nederlandse vlag, maar vergeet ook de glittertjes niet.

6. Cupcakes

Is het je wel eens opgevallen dat de langste rij voor de frietkraam en de poffertjeskraam staat? Dat is niet voor niets. Mensen geven nu eenmaal graag geld uit aan iets lekkers. Duik de dag voor koningsdag de keuken in en bak een flinke hoeveelheid cupcakes die je koninklijk versiert. Verkoop ze voor € 0,50 per stuk op de vrijmarkt en daarmee haal je een flink bedrag binnen. Natuurlijk kun je in plaats van cupcakes ook andere lekkere dingen aanbieden, bijvoorbeeld zelfgebakken koekjes.

7. Limonade

Is het een superhete dag en schijnt de zon fel op je gezicht? Wedden dat mensen dorst krijgen en wat willen drinken. Speel daar handig op in door mensen een lekker koud bekertje limonade of water aan te bieden. Vraag er natuurlijk wel wat geld voor. Zo kun je op een snelle manier best veel geld verdienen.

8. Zelfgemaakte wenskaarten

Houd jij van knutselen en vind je het leuk om wenskaarten te maken? Deze kun je verkopen op de vrijmarkt. Verkoop ze bijvoorbeeld voor € 0,50 per stuk. Veel mensen vinden het fijn om kaartjes te sturen naar mensen die ziek zijn of die jarig zijn. Daarom hebben veel mensen wel een voorraadje kaarten in huis en als jij mooie kaarten kunt maken, dan worden deze vast en zeker wel verkocht.

Lees ook: Zakgeld geven: zo pak je dat aan!

9. Een raadspelletje

Wist je dat mensen van raadspelletjes houden waarmee een prijs te winnen valt? Vul een grote pot met snoep, knikkers of iets anders. Zet de pot neer op je kleedje en laat mensen raden hoeveel snoep of knikker er in de pot zit. Het antwoord kunnen mensen opschrijven op een blad en daarbij ook hun telefoonnummer vermelden. Aan het eind van de dag kun jij iemand blij maken met een leuke prijs door diegene die het dichtst bij het juiste aantal zit te bellen. Zet er wel bij wat mensen kunnen winnen als je het juiste getal geraden hebben. O ja, natuurlijk vraag je geld als iemand het juiste aantal wil raden.

10. Slapend rijk worden

Gelooft jouw moeder niet dat je slapend rijk kan worden? Nou, dat wordt het tijd om te bewijzen dat jij dat wel kunt toch?! Leg ergens een matrasje neer en zet er een spaarpot naast. En dan ga je, juist … slapen! Kijk aan het eind van de dag hoeveel geld er in je spaarpotje zit. Een makkelijke manier van geld verdienen toch? O ja, vergeet niet een groot bord neer te zetten met een spreuk dat de aandacht trekt. Bijvoorbeeld: mijn moeder gelooft niet dat ik slapend rijk kan worden. Help jij mee te bewijzen dat ik gelijk had?

11. Grabbelton

Veel kinderen vinden het leuk om te grabbelen. Zoek een doos en vul deze met snippers of zaagsel. Stop daarin flink wat kleine cadeautjes. Voor elke keer dat een kindje wil grabbelen vraag jij € 0,50.

Tips voor een geslaagde vrijmarkt

Oké, je hebt superleuke ideeën om te verkopen. Maar dan ben je er nog niet. Je wilt natuurlijk ook daadwerkelijk wat verkopen en veel geld verdienen. We noemen nog een aantal tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw kleedje aantrekkelijk wordt voor mensen om iets te kopen.

  • Zorg ervoor dat jouw kleedjes mooi, schoon en gezellig ingericht is.
  • Stal je spulletjes ordelijk uit, zodat mensen goed kunnen zien wat je allemaal verkoopt.
  • Zet bij elk artikel duidelijk de prijs.
  • Houd het gezellig en maak een praatje met de mensen die bij jouw kleedje komen? Zeg ze in ieder gevallen ‘hallo’.
  • Zorg voor wisselgeld
  • Sta vroeg op en zorg dat je het beste plekje hebt. Het is goed om een paar dagen van tevoren al te bekijken wat de beste plekjes zijn.
  • Zorg goed voor jezelf. Neem voldoende eten en drinken voor jezelf mee.

Hoe ga jij je geld verdienen tijdens de vrijmarkt op Koningsdag? En wat ga je met je verdiende geld doen?

Lees ook: Het leukste kinderfeestje ever; 5 ideeën

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: