11 gratis uitjes voor het hele gezin

Door Marieke
Gratis uitjes

Een dagje weg met je kinderen is natuurlijk hartstikke leuk. Maar vaak hangt er een behoorlijk prijskaartje aan vast als je entree moet betalen voor je hele gezin. Dat is dus niet iets wat je nu elke week zal doen. In dit artikel noemen we 11 activiteiten waar je geen entreegeld voor hoeft te betalen en daardoor low budget of zelfs geheel gratis is. En zo heb je toch een leuk dagje uit met je kids. De 11 gratis uitjes zijn:

Natuurspeeltuin

Een indoorspeeltuin of een ‘gewone’ speeltuin met een schommel en een wip kennen we allemaal. Kinderen vinden dat echt fantastisch. Maar ken je de natuurspeeltuin al? Een natuurspeeltuin is een speeltuin die op een natuurlijke manier is gemaakt en ingericht. Zo’n speeltuin staat vaak midden in de natuur, zoals het bos, en voor de speeltoestellen is veelal gebruik gemaakt van bijvoorbeeld boomstammen. Er zijn ook veel natuurspeeltuinen waar met water gespeeld kan worden of waar je met een vlot kan overvaren. Daarom is het nooit verkeerd om een handdoek en schone kleren voor de kinderen mee te nemen en ze lekker te laten kliederen!

Picknicken

Kinderen vinden het vaak zo leuk, op een kleedje je boterhammetje eten. Of maak het net wat luxer en neem allerlei lekkere dingetjes mee. Croissantjes, lekker beleg, lekkere broodjes, een doosje druiven of ander fruit en laat de kinderen ook zeker zelf iets kiezen wat ze mee willen nemen tijdens de picknick. En als je een leuk plekje hebt waar kinderen zich ook nog kunnen vermaken dan is jullie dag helemaal geslaagd.

Geocaching

Met een smartphone met daarop een geochaching-app of met een GPS ga je op stap en samen met je kind ga je op zoek naar de schat. Op veel plekken is er wel een geocache-route en de kans is groot dat er ook bij jou in de buurt één is, of wellicht meerdere! Zoek eens op internet via Google en je vindt al snel vele routes.

Strand

Het enige wat je mee hoeft te nemen is een handdoek, een schep en emmer en een boek voor jou. Jij vermaakt je met een boek op je handdoekje, je kind vermaakt zich met een schep en een emmer in het zand. En beiden hebben jullie een topdag! O ja, vergeet ook de zonnebrandcrème niet.

Kinderboerderij

Veel kinderen vinden dit sowieso een leuk uitje; de kinderboerderij. Eventjes de dieren voeren, met een cavia op schoot en afsluiten in de speeltuin. Ben je al zo vaak bij dezelfde kinderboerderij geweest? Ga dan eens naar een andere kinderboerderij bij jou in de buurt. Dan heb je net weer eventjes wat anders.

Vliegtuigen spotten

Kinderen zien elke vliegtuig in de lucht! En wat is er dan leuker om vlakbij een vliegveld op een spottersplek te zitten en alle vliegtuigen van dichtbij te zien landen en stijgen! Je kind zal een heerlijk dagje uit hebben en zich prima vermaken met alle vliegtuigen. Picknickmand mee en je dag kan niet meer stuk.

Tuincentrum

In een tuincentrum valt vaak zoveel te beleven! Prachtig ingerichte tafereeltjes, tuinkabouters en niet te vergeten de dieren die in het tuincentrum te koop zijn. En eer dat je een tuincentrum bent doorgewandeld ben je al een flinke tijd verder en zo heb je een fantastisch leuk uitje dat ook nog helemaal gratis is. Als je niet teveel koopt dan eej?!

Kabouterpad

Door heel Nederland heen zijn diverse kabouterpaden aangelegd. De kabouters die je onderweg tegenkomt wijzen precies de weg door het bos. De route is gemiddeld zo’n 1 kilometer en zeer geschikt voor jouw kleine kabouter. Bij de start kun je een kaboutertasje kopen met allerlei spulletjes en opdrachtenkaarten voor onderweg. Maar deze heb je niet eens nodig om een leuke wandeling te maken en als je het helemaal gratis wilt houden. En als je onderweg gaat picknicken dan vermaken je kinderen zich zeker!  Lees dit artikel om meer over de Kabouterpaden te weten te komen en welke er zijn in Nederland.

Ikea

‘Mama, wanneer gaan we weer naar de Ikea?’ Drop je kinderen in Smaland en breng zelf op je gemak een bezoek aan het warenhuis. Sluit je bezoek af door gezellig te eten in het restaurant, of koop voor 50 cent een lekker softijsje. Of start je bezoek aan de Ikea door gezellig samen te ontbijten. Een heerlijk low buget of zelfs dus. Als je niet teveel koopt dan.

Festivals

In veel dorpen en steden worden er allerlei festivals georganiseerd waar je vaak gratis een bezoek aan kunt brengen. Houd de huis-aan-huis-bladen in de gaten en de website van jouw dorp of stad. Zo blijf je goed op de hoogte van alle festivals die in de buurt gehouden zullen worden. De huis-aan-huis-bladen in de gaten houden is sowieso een goede tip om gratis uitjes te ontdekken.

Open dagen

Een open dag van het ziekenhuis, de kom-in-de-kas-dagen, de open boerderijdagen. Er wordt van alles georganiseerd waar jij een bezoek aan kunt brengen. En vaak is het leuk voor zowel kinderen als volwassenen. En ook nog eens leerzaam. Voor deze gratis uitjes en open dagen kun je het beste de plaatselijke kranten in de gaten houden.

Heb jij nog tips voor gratis uitjes?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: