10 leuke uitjes voor kinderen in Zeeland

Door Marieke
Neeltje Jans

Zeeland is nu echt een heerlijke vakantiebestemming! Genieten van zon, zee en strand aan de Zeeuwse kusten. Maar natuurlijk wil je ook wel eens wat anders doen dan alleen maar naar het strand gaan. Zeeland heeft genoeg te bieden als het gaat om leuke, leerzame en uitdagende attracties voor kinderen. In dit artikel zetten we 10 leuke uitjes voor kinderen die je in Zeeland kunt doen voor je op een rijtje.

Het Arsenaal

Wil je een avontuurlijk dagje weg? Breng dan eens een bezoek aan Het Arsenaal in Vlissingen. Het Arsenaal is het grootste piratenpark van Nederland en voor iedereen, van jong tot oud, is er van alles te beleven. In Het Arsenaal ontdek je hoe het leven eraan toeging in de tijd van de piraten. Je kunt er als een echte piraat op avontuur gaan!
Maar dat niet alleen, tevens is er een uitgebreide collectie aan Noordzeevissen die in schitterende aquaria te bewonderen zijn.

Het Arsenaal, Arsenaalplein 7 te Vlissingen

Zeeland het arsenaal

Neeltje Jans

Neeltje Jans is het meest leerzame en leukste dagje uit van Zeeland. Je ontdekt daar alles over de Deltawerken en de ramp van 1953. In de Delta Experience ervaar je via een indrukwekkende 4D animatie de kracht van het allesverwoestende water. Ook de Stormvloedkering moet je van dichtbij hebben gezien. Daarnaast zijn er diverse Water & Fun attracties en geniet je met je hele gezin van de Waterglijbaan, de Walvis Expo en de diverse speeltuinen. En breng een bezoek aan de zeeleeuwen- en zeehondenshows

Deltapark Neeltje Jans, Eiland Neeltje Jans, Faelweg 5 te Vrouwenpolder

Neeltje Jans

Mini Mundi

Reusachtig veel plezier beleef je in Mini Mundi. Mini Mundi is een veelzijdig park. In Miniatuur Walcheren voel je je een reus terwijl je tussen alle bekende gebouwen van Walcheren in het klein loopt. In het attractiepark maak je een rondje in de achtbaan of zweef je met de draaimolen. De allerkleinsten onder ons kunnen zich helemaal uitleven in 0-4 land terwijl de grote kinderen eindeloos kunnen klimmen en klauteren in de indoorspeeltuin! En papa en mama? Die kunnen heerlijk genieten van een kopje koffie terwijl zij hun kinderen zo zien genieten.

Mini Mundi, Podium 35 te Middelburg

Stoomtrein Goes Borsele

Wil je eens in een authentieke stoomtrein van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke? Of weer terug. Je kunt zo meereizen met deze prachtige museumtrein en genieten van het mooie landschap van Zuid-Beveland.

Je kunt je eigen reis samenstellen, want de trein brengt je ook ergens naartoe. Je kunt als je wilt op verschillende stations uitstappen en leuke attracties bezoeken. Denk eens een Berkenhof’s Tropical Zoo die gelegen is naast het station van Kwadendamme. Ook in Hoedekenskerke is er van alles te beleven zoals een minitrein waarin kinderen kunnen meerijden, een modelspoorbaan, speeltoestellen, een skelterbaan en nog veel meer.

Stoomtrein Goes-Borsele, Albert Plesmanweg 23 te Goes

Berkenhof Tropical Zoo

Berkenhof Tropical Zoo is met stip de leukste attractie van Zeeland. En dat blijkt ook wel; het Land van ANWB noemt dit het leukste uitje van Zeeland in 2019 krijgt daarmee goud. In 2011 tot 2016 ontvingen ze ook al goud, in 2017 de bronzen plek, in 2018 de zilveren plek en dus nu in 2019 weer goud! Ben je in Zeeland, dan moet je dit wel bezocht hebben.

Het is niet alleen het leukste uitje van Zeeland, ook nog eens het spannendste uitje! De meest kleurige dieren ontdek je in Tropical Zoo. Ondergronds, in de Fossielenmijn, ontdek je mammoeten en sabeltandtijgers. In Dino Expo sta je oog in oog met tijgers. En als je dan nog energie over hebt, da kun je nog even klimmen en klauteren in de Kids Jungle of in het buitenspeelbos.

Berkenhof Tropical Zoo, Langenweegje 10 te Kwadendamme

Speelboerderij Klok’uus

Klok’uus is dé bestemming voor een gezellig dagje weg met het hele gezin. Terwijl kinderen spelen in de indoorspeeltuin of in de buitenspeeltuin kunnen ouders en grootouders genieten van al het lekker wat de menukaart te bieden heeft. Daarnaast is er nog zoveel meer te doen. Denk aan lasergamen, paintball, boerengolf, buggytocht, solextour … Daarmee is Klok’uus tevens een ideale locatie voor kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes, familieuitjes, bedrijfsuitjes, of wat je ook te vieren hebt.

Klok’uus, Wissekerkseweg 6 te ‘s-Heer Arendskerke

Reptielenzoo Iguana

Iguana is een opvangcentrum voor geleedpotigen, amfibieën en reptielen. Het doel van Iguana is om deze dieren weer vrij in de natuur te brengen. Dit lukt niet altijd, bijvoorbeeld omdat hun biotoop is verwoest of omdat ze gehandicapt zijn. Deze dieren worden van vrijblijvend verzorgd in Iguana en kun jij bekijken in een tentoonstelling. Iguana is de grootste Reptielen Zoo in heel Europa. Er zijn ruim 500 levende reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld te zijn.  Van het kleinste schorpioentje van 5 cm tot de grootste netpython van maar liefst 7 meter. Een belevenis die je absoluut niet mag missen.

Reptielenzoo Iguana, Bellamypark 31-37 te Vlissingen

Iguana Zeeland

Fort Rammekens

Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Ook speelde het Fort dat dateert uit 1547 een belangrijke rol in de geschiedenis van Nederland. Alleen al de zware en metershoge, dikke, houten deuren zijn een belevenis. Ronddwalend door het fort krijg je direct een beeld van vroeger tijdens en het biedt een prachtig uitzicht op de Westerschelde.

Fort Rammekens te Ritthem

Fort Rammekens

MuZEEum

In MuZEEum ontdek je de verhalen achter de schatten die er zijn! Zowel kinderen als volwassenen kunnen op allerlei manieren ervaren wat het water voor de Zeeuwen betekent. Voor kinderen zijn er allerlei spelletjes en is er een leuke speurtocht te doen.

Het MuZeeum heeft een grote collectie met maar liefst 20.000 voorwerpen die historisch en maritiem van aard zijn. Michiel de Ruyter speelt de belangrijkste rol in het MuZEEum, deze bekende zeeheld is geboren in Vlissingen, de stad waar het muZEEum zich bevindt. Daarnaast bezit het museum ook een van de grootste collecties voorwerpen uit een VOC-schip.

Zeeuws maritiem muZEEum, Nieuwendijk 11 te Vlissingen

Schoolmuseum Schooltijd

Wat begon als een museumpje is uitgegroeid tot een volwaardig museum met een groot scala aan voorwerpen die direct of indirect te maken hebben met school en opvoeding. Leesplankjes, Ot & Sien, telraampjes, inktpotjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te vinden. Sinds 2012 is de museum in een prachtig Rijksmonument in Terneuzen gevestigd.

Schoolmuseum Schooltijd, Nieuwstraat 2-4 te Terneuzen

 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: