10 leuke uitjes voor kinderen in Noord-Brabant

Door Marieke
Noord-Brabant

In Noord-Brabant valt veel te beleven als het gaat om dagjes uit met kinderen. De bekendste daarvan is natuurlijk wel de Efteling. Daarnaast zijn er ook veel bekende en minder bekende uitjes te maken in Noord-Brabant. In dit artikel noemen we er 10, zodat jij altijd wat inspiratie hebt als je een leuk dagje uit zoekt!

Safaripark Beekse Bergen

Ga op safari met de auto, met de boot, de bus of te voet. Overnachten tussen bijzondere diersoorten. Ontdekken, spelen en ontspannen in de weidse natuur. Daar staat Safaripark Beekse Bergen voor. Tijdens de safari kom je oog in oog te staat met de wilde dieren. Het is een leerzame en unieke reis die je maakt. Bij Speelland kunnen kinderen zich wel een hele dag vermaken, een plek vol speelplezier en waterpret! En ouders kunnen genieten van van de rust op het zandstrand. En wil je nog langer genieten van de wilde dieren? Dan kun je tussen hen slapen in het Safari Resort of verblijf in het vakantiepark.

Safaripark Beekse Bergen, Beekse Bergen 1 te Hilvarenbeek

Noord-Brabant Safaripark Beekse Bergen

Dippie Doe

Bij Attractiepark Dippie Doe in Best, Noord-Brabant, valt er van alles te beleven. Je gaat ernaartoe voor een dag vol speelplezier die je niet snel zult vergeten. In totaal zijn er 25 spetterende attracties voor kinderen tot en met 13 jaar. De waaghalzen stappen in een achtbaan en de allerkleinsten spelen in de ballenbak. Zit het weer niet zo mee? In de binnenhaven vind je de leukste attracties waar geen kind zich zal vervelen.

DippieDoe, Ekkersweijer 1 te Best

Tropische vlindertuin Klein Costa Rica

Klein Costa Rica in Noord-Brabant is de meest bijzonder vlindertuin van Brabant. In de tuin van maar liefst 880m2 groeien tropische bomen en planten en leven er vele vlinders, reptielen, vogels, vissen en schildpadden. Je geniet van de aangename temperatuur en daarmee waan je je helemaal in de tropen.

En heb jij wel eens op de toppen van de bomen gelopen? Bij Klein Costa Rica is het mogelijk. Via een wenteltrap kom je uit bij een hangtouwbrug vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de hele tuin en de tropische vijver. En wie weet vang je nog een glimp op van vogels en leguanen die hoog in de bomen zijn verstopt.

Tropische vlindertuin Klein Costa Rica, Ploegstraat 68a te Someren

Vlindertuin Noord-Brabant

Doe-speel-boerderij de Steenuil

Deze doe-speel-boerderij is kleinschalig, persoonlijk en er is van alles te doen. Bij de Steenuil geniet je van de prachtige combinatie van de Brabantse gastvrijheid en van het gezellige platteland. Je kunt binnen spelen, maar ook buiten. De dieren op de boerderij vinden het heerlijk als er bezoek komt. De geitjes staan zelfs al te trappelen om geaaid te worden. Elke middag is er ten minste één extra activiteit, denk aan voeren met de boer, een ponyritje, tractorrijden of knutselen. Daarnaast kun je spelen in de hooischuur, rijden op het erf met een traptractor of racen op de skelterbaan.

Wil je langer blijven? De boerderij heeft ook een kampeerplek, zet daar je tent op en je kunt dagenlang genieten van deze doe-speelboerderij in Noord-Brabant.

De Steenuil, Schansstraat 3 te Oirschot

Nationaal Klok & Peel Museum Asten

Het museum is gericht op twee thema’s. Het eerste thema is klokken en beiaards. Het museum bezit hiervan de grootste collectie ter wereld en is van internationale betekenis. Het tweede thema is de natuur en cultuurhistorie van De Peel. Buiten, rondom het museum, komen deze twee thema’s prachtig samen in een kruidentuin en klankentuin. In 2014 was dit museum uitgeroepen tot Nederlands Museum van het jaar en in 2015 is het door de ANWB bestempeld als leukste uitje van Noord-Brabant.

Nationaal Klok & Peel Museum, Ostaderstraat 23 te Asten

Noord-Brabant Klok & Peel museum Asten

Aardbeienhof

Een familiepark voor jong en oud. Voor kinderen is er een speeltuin, zowel buiten als binnen. Zo kun je er ook terecht als het koud is of regent. De speeltuin heeft alles bij elkaar een oppervlakte van maar liefst 3000 m2. Daarnaast kunnen de kinderen op het park als spelenderwijs leren over de aardbei Er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd, vooral in het aardbeienseizoen. Je kunt aardbeienplantjes planten, aardbeien plukken, een aardbeientaart of aardbeienjam maken. Het aardbeienseizoen begint eind mei en eindigt eind oktober.

Aardbeienhof, Koksedijk 1 te Gemert

BillyBird Park Hemelrijk

Happy Together, weer of geen weer. Het park heeft meerder buitenspeelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, een strandbad en grote attracties.

De kernwoorden van BillyBird zijn; samen, gezellig, gemoedelijk, gastvriendelijk, vrolijk, ongedwongen, puur, authentiek, natuurlijk, laagdrempelig, voor iedereen en betaalbaar. Daarom is dit park beslist een keer de moeite waard om te bezoeken. En omdat er voor elk wat wils is, kan iedereen zich er de hele dag vermaken. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin.

BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a te Volkel

Best Zoo

Brabantse gezelligheid, die ervaar je nog bij Best Zoo. Best Zoo is een knus dierenpark waar je als bezoeker dicht bij de dieren kunt komen. Zo kun je de dieren ook goed zien en kom je oog in oog te staan met dieren vanuit de hele wereld. Er zijn enkele echt pareltjes te zien die in geen enkele dierentuin in Nederland te zien zijn. Heb je wel eens van de Tamandua’s gehoord of de wallaroes?

Best Zoo is uitermate geschikt voor de allerkleinsten. Het park is niet groot en is daarom heel overzichtelijk, en omdat alle dieren van dichtbij te zien zijn is het ook voor de kleinsten onder ons het leukste uitje.

Best Zoo, Broekdijk 15 te Best

Speelpark de Splinter

Bij Speelpark de Splinter is iedereen welkom. Met wie je ook komt, altijd zijn er wel mensen aanwezig om avonturen mee te beleven. En niet zomaar avonturen! Bij de Splinter speel je in een natuurlijk, veilige, sociale en avontuurlijke omgeving. Maar er is meer dan dat, medewerkers en vrijwilligers zorgen ook voor leuke en leerzame middagen. Kinderen kunnen kennis maken met een moestuin en leren hoe ze een boomhut kunnen maken. Ze leren over de dieren in de kinderboerderij, of ze kunnen uitgedaagd worden bij hun toneelspel in Fort Albert. Een computerhoek, een dam- of schaakactiviteit, en zo worden er nog meer educatieve moment aangeboden.

Speelpark de Splinter is genomineerd voor het beste uitje van Nederland!

Speelpark de Splinter, Rode Kruislaan 2 te Eindhoven

PreHistorisch dorp

Voor kinderen van de midden- en bovenbouw van de basisschool is het een erg leuk en leerzaam uitje. Het Prehistorisch dorp neemt je mee naar lang geleden. Ga je mee op een tijdreis van 15.000 jaar in één dag tijd? Tijdens deze tijdreis ontmoet je jagers uit de steentijd, maar ook boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Je maakt een praatje met jagers, boeren en ambachtslieden en je ontdekt meer over het leven van toen.

Bekijk de oude ambachten in boerderijen en vakwerkhuizen. Daar is altijd wel wat te doen en te beleven; brood bakken, hout kloven, zwaarden smeden.

Prehistorisch dorp, Boutenslaan 161B te Eindhoven

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: