10 leuke uitjes voor kinderen in Flevoland

Door Marieke
Flevoland

Flevoland; een kleine provincie, maar toch is er genoeg te doen voor jong en oud. In dit artikel zetten wij 10 leuke dagjes uit voor je op een rij die jij samen met je kinderen kunt ondernemen in Flevoland. Ook in Flevoland hoef jij je geen moment te vervelen en is een prima uitgangspunt voor een leuke vakantie en leuke dagjes uit!

Het Grote Kabouterbos

Spelen en ontdekken in de wereld van kabouters. Dat is het motto van Het grote Kabouterbos, gelegen even buiten Dronten in Flevoland. Het kabouterbos is een magische plek vol prachtige natuur, dieren en natuurlijk … kabouters. Tussen de bomen vind je prachtige kabouterhuisjes waar kinderen kunnen spelen, met daarbij allerlei andere speeltoestellen.

Ook kun je genieten van een overheerlijke pannenkoek in het pannenkoekenhuis. Als je eenmaal daar binnen bent, waan je je direct in een andere wereld. Bewegen, dansen, zingen, het is allemaal mogelijk. Uitgegeten en je papa en mama nog niet? Dan kun jij even lekker spelen in de ballenbak terwijl je papa en mama rustig hun bord leegeten.

Daarnaast kun je ook een kabouterpad lopen. Het kabouterpad is een paaltjesroute speciaal voor jonge kinderen. Meld je bij het pannenkoekenhuis en kinderen krijgen daar een kaboutermuts en rode kabouterwangen. Als echte kaboutertjes wandelen ze door de bossen op zoek naar kaboutersporen. En wie weet kom je nog wel een echte kabouter tegen …

LEESTIP: Kabouterpad van Staatsbosbeheer

Het grote kabouterbos, Roggebotweg 21 te Dronten

Hans en Grietje

Hans en Grietje is een speelpark én een pannenkoekenhuis. Op deze manier kun je twee leuke dingen combineren en heb je een superleuk, compleet en sprookjesachtig uitje. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en zwevende tafels. Alles kan bewegen en jij zet het zelf in beweging.

In het restaurant is een grote speelkelder waar je met de glijbaan naartoe kunt. Of ga spelen in de kleinere speelruimtes in het restaurant zelf. Je kunt de wereld op z’n kop zetten, of je in de Bling-bling zaal als een prinses wanen. Of reis mee met een tijdmachine en tover jezelf een paar jaar jonger. Wedden dat je papa en mama dat ook willen!

Buiten spelen is ook mogelijk. Er zijn diverse trampolines en springkussens, van klein tot enorm groot. Er is een heus schommelplein met talloze schommels of kom even bij in de hooiberg. Of speel het verhaal van Hans en Grietje na in het snoephuisje. En een skeltercircuit maken het park helemaal af.

En in het pannenkoekenhuis kun je kiezen van talloze pannenkoeken of andere gerechten van de uitgebreide menukaart.

Bij Hans en Grietje worden sprookjes werkelijkheid en je stoutste dromen komen uit…

Hans en Grietje, Sternweg 2a te Zeewolde

Veiligheidsmuseum PIT

Hét museum voor brandweer, politie en ambulance. In dit museum ontdekken kinderen het heden, verleden, maar ook de toekomst van veiligheid via een bijzondere collectie, maar ook via interactieve games. Daardoor is het niet alleen een museum waar je dingen kunt zien, maar ook dingen kunt doen. Er zijn diverse speurtochten voor kinderen al vanaf 2 jaar, maar ook voor oudere kinderen zijn er leuke speurtochten. En heb je altijd al je skelterrijbewijs willen halen? Ook dat kan bij PIT. In het museum leer je niet alleen meer over het werk en de geschiedenis van de hulpdiensten, maar ook wat je zelf kunt doen om de veiligheid in je eigen omgeving te vergroten. Daarom is het museum leuk voor jong én voor oud.

Veiligheidsmuseum PIT, Schipperplein 4, 1315 SB Almere

Aviodrome

In Aviodrome ervaar je de Nederlandse luchtvaart van toen en nu. Je kunt er meer dan 100 unieke vliegtoestellen bewonderen, van toen en nu. Je kunt aan boord van een Boeing 747 Jumbo Jet stappen en je vliegbrevet halen in een echte flight simulator. Of breng een bezoek aan de schatkamers van Aviodrome en ontdek de meest waardevolle objecten!

En kinderen kunnen zicht ook prima vermaken met allerlei speeltoestellen helemaal in het thema vliegtuigen. Kortom; voor jong en oud is Aviodrome een leuk dagje uit!

Luchtvaartmuseum Aviodrome, Pelikaanweg 50 te Lelystad Airport

Aviodrome Flevoland

Speel- en Doepark De Voorst

Speel- en doepark De Voorst is een prachtig speelparadijs met binnen- en buitenspeeltuin. Kinderen kunnen zich daar de hele dag vermaken met springen, zwaaien, draaien, maar ook met smullen. Er zijn veel speeltoestellen, speelautomaten en attracties. Wat voor weer het ook is, je kunt er altijd terug voor een compleet dagje uit.

Van spelen krijg je trek. In het kindvriendelijke restaurant is er volop keuze uit tientallen soorten pannenkoeken, maar natuurlijk is er ook keuze uit andere gerechten.

Ga je eten in het restaurant, dan mag er gratis gebruik gemaakt worden van het speelparadijs. Wil je alleen komen spelen, dan betaal je een entreeprijs.

Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst, Wilhelminaweg 2 te Voorst

Orchideeën Hoeve

De Orchideeënhoeve in Flevoland is niet alleen een ontzettend mooi dagje uit voor volwassenen, ook kinderen kunnen zich er de hele dag vermaken. Met een kompas in de hand kunnen kinderen op ontdekkingstocht over junglepaden door middel van een speurtocht. Dat wordt flink klimmen en klauteren over watervallen, loopbruggen en rotspartijen. Onderweg maken kinderen kennis met allerlei dieren en planten. Je kunt de lori’s voeren in de Lorituin, of meefladderen met de vlinderen in de vlindertuin.

Voor echte spanning, avontuur en sensatie ga je naar de waterrijke mangrove Speelparadijs. Een geheel overdekte speeltuin van 1000 vierkante meter. Neem wel even een droog setje kleren mee, dan is het niet zo erg als je nat wordt en kun je je naar hartenlust vermaken.

De Orchideeën Hoeve, Oosterringweg 34 te Luttelgeest

Meerzoo

Meerzoo is een kleinschalig dierenpark én kinderboerderij ineen. En spelen mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Meerzoo richt zich vooral op dieren uit het Amerikaanse continent. Het doel is om de diverse dieren te behouden voor het nageslacht. Daarnaast wil het de verblijven zo natuurgetrouw nabootsen en educatie geven over hoe de dieren in de natuur leven en zich voortplanten.

Meerzoo, Steenwijkerweg 15, te Marknesse Flevoland

Almere Jungle; Dierenpark & Botanische tuin

In Almere jungle reis je door de verschillende werelddelen en wordt flora en fauna zo natuurlijk mogelijk op elkaar aangesloten. Het unieke van Almere Jungle is dat het een onderdeel is van Nieuwland Werk Taal zorg en daarmee een leuke en uitdagende dagbesteding en re-integratietrajecten biedt voor mensen met een beperking.

Naast het dierenpark is er ook een grote botanische tuin waar je een grote hoeveelheid bijzondere planten kunt bewonderen.

Almere Jungle, Kemphaanpad 2, te Almere Flevoland

Almere Jungle Flevoland

Schokland

Kom naar museum Schokland in Flevoland en ga op expeditie. Al onderzoekend en speurend loop je door het museum, maar ook rond het museum en ontdek je prachtige verhalen van het al eeuwenoude eiland. Bij de entree kun je een expeditiekit ophalen zodat jij helemaal gereed bent voor je expeditie.

In het museum ontdek je geologische, archeologische en historische voorwerpen en op het buitenterrein vind je restanten van vroegere bewoning nog aan de oppervlak. De museumcollectie is daarmee veelzijdig en beslist de moeite waard om te bezoeken.

Museum Schokland, Middelbuurt 3 te Schokland

Schokland

Dop en Erwt

Kinderen groeien op met groente uit plastic van de supermarkt. In de Dop en Erwt prettuin maken kinderen contact met de natuur. Samen kun je dwalen in de doolhof van mais en zonnebloemen, ga je op zoek naar dop en erwt en kunnen kinderen ontdekken hoe hoog zonnebloemen wel niet kunnen zijn. Daarnaast worden er verschillende workshops gegeven zoals waar Bea de Bij haar honing vandaan haalt, een bijenhotel maken of wordt er voorgelezen. In de Wriemelbeestjeshoek kunnen kinderen kleine dieren ontdekken. Tijdens het plukseizoen mogen kinderen bloemen plukken en een eigen boeketje maken of aardbeien plukken.

Wil je thuis nog verdergaan met ontdekken van de natuur? Er zijn ook doe- en natuurtassen voor thuis verkrijgbaar.

Dop en Erwt PretTuin, Bronsweg 10 te Lelystad

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: