De vliegende vouwsels Hele artikel afdrukken
Blader door dit artikel:
De vliegende vouwsels
Daniel Bernouilli
De vliegende vouwsels 1
Luchtdruk
Vorm van een vleugel
De vliegende vouwsels 2
Alles op een rijtje
Elkerveen en hotel Fysika

Net buiten het dorpje Elkerveen staat het geheimzinnige hotel ‘Fysika’. In het hotel wonen de grote geniale denkers uit een ver of minder ver verleden. Eén voor één betrokken ze een kamertje in het hotel. De jongeren onder hen mochten bovenin het hotel een kamer uitzoeken terwijl de allereerste bewoners zich al diep in de kelders hadden gevestigd. Het hotel zit inmiddels overvol.

De Elkerveners zijn nauwelijks geïnteresseerd in hotel Fysika. Toch is er één bink uit het dorp die wel graag wil weten wie er in het hotel woont en wat er daar gebeurt. Zijn naam is Mo, hij is twaalf jaar oud en vastberaden om de boel eens nauwkeurig te onderzoeken. Hij zal nog heel veel te weten komen tijdens zijn bezoekjes aan hotel Fysika…

Image

Een wit ding

Na zijn vorige bezoek had Mo zich plechtig voorgenomen terug te gaan naar hotel Fysika. Zijn ontmoeting met Sir Isaac Newton had veel vragen opgeroepen en die waren lang niet allemaal beantwoord. Bovendien voelde hij dat er nog veel meer te beleven viel in het vreemde hotel. Hij was er vandaag gelijk uit school naartoe gelopen.

Mo was al vlakbij het hotel, toen hij ontdekte dat er dit keer wèl iemand in de lobby was. Hij zag iets bewegen achter één van de ramen. Voorzichtig liep hij tot aan de deur van het hotel.

Door een kier kon hij een vaag figuur op de trap onderscheiden. Mo kon niet goed zien wat die figuur aan het doen was, maar hij voelde dat er iets niet in de haak was...

Net toen Mo de deur iets verder open wilde doen, scheerde een wit ding vlak langs de deuropening door de lobby. Mo deinsde achteruit. Wat was dat!? Hij hield zijn adem in om geen enkel geluid te maken.

Er schoot een ijskoude rilling door hem heen toen hij hoorde hoe snelle voetstappen van de trap af kwamen rennen en vlak bij de deur plotseling stopten. Achter de deur hoorde hij ongeduldig geritsel.
Knutselen


Legogeheimen


Verhalen


En meer met o.a. surftips, musea, lessen