Op stap: natuur en aarde Hele artikel afdrukken
Image Ecodrome

Ecodrome is een groot themapark voor jong en oud. Hier ontdek je op een avontuurlijke wijze enorm veel over de natuur: van de oertijd tot nu. Je graaft er naar mammoetbotten en ontmoet spannende dieren. Je staat oog in oog met spinnen, roofvogels en piranha’s. In Rio Negro duik je de jungle in. Hier houden toekans, papegaaien, schildpadden en gifkikkers zich schuil. In het weerstation kun je leren het weer te voorspellen en zelf wind te maken met een machine. En dat is lang nog niet alles.

Ecodrome
Willemsvaart 19
8019 AB Zwolle
Tel: 038-4215050
www.ecodrome.nl


Image EcoMare

Neem eens een kijkje bij EcoMare op Texel. Het is een centrum voor de bescherming van het waddengebied en de Noordzee. Bij EcoMare vangen ze zeehonden op. Ook verzorgen ze vogels die slachtoffer van olie geworden zijn. Er is een natuurmuseum en in de zomervakantie organiseren ze zomerkampen. Als je met school komt, ga je sterren kijken, proberen te overleven in het bos, in de natuur werken, vleermuizen opsporen en meer. Het is er leerzaam en erg leuk.

EcoMare, centrum voor Wadden- en Noordzee
Ruijslaan 92
1796 AZ   De Koog – Texel
Tel: 0222-317741
www.ecomare.nl


Image Naturalis

In Naturalis is veel te doen. Bij een bezoek aan dit museum kom je van alles te weten over de natuur en de aarde. Je kunt er een olifant of een giraf bijna aanraken. De dieren in Naturalis zijn opgezet. Ook kun je fossielen, mineralen en stenen bekijken. Naturalis is erg groot. Er zijn altijd veel tentoonstellingen, zoals Jakkes, kriebelbeestjes en Kijkje aarde. Vier je verjaardag met een Zwijnfestijn, een Dinopartij of een Bottenbal. Je kunt er ook altijd terecht met vragen over de natuur.

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Tel: 071-5687600
www.naturalis.nl


Image Milieu Educatie Centrum

Bij het Milieu Educatie Centrum kom je van alles te weten over natuur en milieu. Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Dan krijg je de veldwerktas “Op stap in Gennep” mee. In die tas vind je een boek met allerlei opdrachten en de materialen om de opdrachten uit te voeren. Ben je 8 jaar of jonger? Dan volg je het Beestjespad in het Heempark of het Kabouterpad. Het Natuurbelevingspad is een pad waar je gebruik moet maken van je zintuigen. Geen zin om naar buiten te gaan? Dan kun je binnen naar een tentoonstelling over mammoeten of naar de kinderontdekhoek.

Milieu Educatie Centrum
Genneperweg 145
5644 RS  Eindhoven
Tel: (040) 2594700
www.mecehv.nl


Image Dolfinarium

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Je vindt er 70 verschillende zeezoogdieren zoals dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden, bruinvissen en walrussen. In het Dolfinarium kun je naar negen spetterende shows waaraan je zelf mee kunt doen. Ook kun je achter de schermen meer te weten komen over het trainen van de dieren. En wat dacht je van blijven slapen in het park? Je ziet de dieren in het donker, komt op plaatsen waar je anders niet mag komen en slaapt waar de dolfijnen slapen…onder water!

Dolfinarium
Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk
Tel: 0341-467467
www.dolfinarium.nl


Zoo Parc Overloon

Kom op bezoek bij Aziatische kleinklauwotters, doodshoofdaapjes, kroeskoppelikanen en andere zeldzame dieren. Het Zoo Parc Overloon is een dierentuin waar veel te doen is. In het overdekte kindertheater zie je een poppenkastvoorstelling of doe je mee met Dierenbingo. Bij Wake Up! kijk je hoe ’s ochtends de dieren wakker worden. En Met KidsPower mag je een middag meehelpen in de dierverzorging. Tijdens de Night Safari doe je mee aan een spannende ontdekkingstocht en ontdek je wat de dieren in de dierentuin ’s nachts uitspoken.

Zoo Parc Overloon
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
Tel.: 0478-640046
www.overloonzoo.nl


Image Artis

Artis is niet alleen een grote dierentuin met olifanten, leeuwen en ijsberen. Artis is ook een geologisch- en zoölogisch museum met fossielen en mineralen. Daar staat ook een tentoonstelling over de natuur en de mens. In het planetarium maak je een spannende reis maken door ruimte en tijd. En in het aquarium kun je de haaien, roggen, piranha’s en een tropische koraalrif bijna aanraken. In Artis vind je alles over het leven, het ontstaan van de aarde en ons melkwegstelsel.

Artis
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ AMSTERDAM
Tel: 020-5233400
www.artis.nl


Image Omniversum

Ga mee op ontdekkingsreis in het Omniversum. In dit IMAX-grootbeeldfilmtheater valt heel veel te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen met dolfijnen in Patagonië of op expeditie dwars door Australië. Of ontmoet een leeuwenfamilie in de Kalahari-woestijn. Ook kun je een rondleiding door de projectieruimte krijgen en zien wat daar allemaal gebeurt. Wil je na een bezoek meer weten? Op de website vind je meer informatie, experimentjes en nog veel meer.

Omniversum
President Kennedylaan 5,
2517 JK Den Haag
Tel: 0900-6664837
www.omniversum.nl


Image Museon

Het Museon was vroeger een schoolmuseum. Nu wordt het een populair-wetenschappelijk museum genoemd. Je kunt er alles te weten komen over natuur, cultuur, wetenschap en de samenleving. Ze hebben 260.000 voorwerpen, van enorme skeletten van potvissen tot maskers uit Zuid-Amerika. Het Museon heeft ook een werkhoek waar je kunt knutselen. Of je gaat zelf een edelsteen slijpen. Eén keer per jaar kun je blijven slapen in het Museon. Hun website vertelt je daar meer over.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Tel: 070–3381338
www.museon.nl