Surf naar spelletjes Hele artikel afdrukken
Image Junkbot
http://www.lego.com/build/junkbot/junkbot2_13g_asp.dcr
 
Een spel met Lego. Het spel is erg mooi gemaakt en heeft heel veel levels. Verplaats de Legoblokjes door er met je muis op te klikken. Je moet ze zo neerzetten dat het Legorobotje naar de prullenbak kan lopen en de prullenbak kan legen.

Om te beginnen, klik op de robot die de vuilnisbak leegmaakt. klik dan op PLAY en daarna op OK. Kies dan als eerste level 1, New Employee Training. Als je een level hebt uitgespeeld, klik dan op next level, voor het volgende level. Veel plezier!

Het spel is in het engels, maar je hoeft verder niets te lezen om het te kunnen spelen.

Tip
Het Legorobotje kan over een niet gestapeld legoblokje heen lopen. Je kunt bijvoorbeeld een trap bouwen (zie plaatje).


Image Vic, de vitaminevreter
http://games.voedingscentrum.nl/vitaminespel/
 
Een erg leuk spel met het draakje Vic, de vitaminevreter. Het spelletje is gemaakt door het Voedingscentrum. Je moet proberen om zoveel mogelijk vitaminen en mineralen te pakken. Maar pas op voor teveel snoep en frisdank!

Tip
Spring eens tegen een paddestoel rood met witte stippen.


Image De Snertrace
http://games.voedingscentrum.nl/snertrace/
 
Net als Vic is dit weer een leuk spel van het Voedingscentrum. Deze is wel iets moeilijker. Lees daarom eerst goed de uitleg voordat je begint met spelen. Je moet proberen om zo snel mogelijk snert, oftewel erwtensoep, te maken. Maar daarvoor heb je natuurlijk eerst onder andere erwten en worst nodig. Deze moet je zelf gaan produceren, door bijvoorbeeld de zaden te zaaien en het varken naar de fokkerij te brengen.

Tip
Let tijdens het spel goed op de plattegrond. Rijd in je vrachtwagen met erwten, rookworst, knolselderij, aardappel van groen punt naar groen punt.


Image Moovl.nl
http://www.moovl.nl  
 
Een tekenprogramma waarin je een poppetje kunt laten bewegen. Je kunt de eigenschappen van het poppetje veranderen, zoals de hardheid en wrijving. Je kunt ook proberen om zelf een poppetje te tekenen. Het is vrij lastig om zelf een poppetje te maken dat kan bewegen. Maar als het je uiteindelijk lukt, dan heb je wel iets knaps gedaan! Je moet ook eerst een gebruikersnaam aanmaken bij Cinekid.

Tip
Kijk eens in het museum bij de tekening van qwerty. Die is erg mooi gelukt!


Image Sodaplay
www.sodaplay.com
 
Als je Moovl.nl leuk vond, dan is er ook een iets moeilijkere Engelse versie. Sodaplay is wel veel uitgebreider. Je kunt met staafjes een eigen robotje bouwen. Die staafjes zijn een soort spiertjes, die ook kunnen pulseren. Dat wil zeggen dat ze steeds weer langer en korter worden. Hierdoor kan je robotje bewegen! Klik op Sodazoo om allerlei voorbeelden te zien.

Tip
Het is sowieso leuk om er eens een kijkje te nemen. Klik op SodaConstructer, erna op click here to play. Bij files kun je dan verschillende machines uitzoeken. Met g verander je de zwaartekracht, met f de wrijving en met k de sterkte van de spieren.

En op andere plekken
Kijk ook bij andere webtips. Veel websites hebben informatie en spelletjes.


(Timo van Kerkoerle)

Onderzoekend Knutselen


Legogeheimen


Verhalen


En meer

Proefles
Leservaring
Erop uit
Website tips
Architectuur