Surf naar rekenwebsites Hele artikel afdrukken
Image Het RekenWeb
 http://www.fi.uu.nl/rekenweb/rekenmaar/leerlingen/index.html
 
Meer dan 50 denkspelletjes voor iedereen van 6 tot 80 jaar! Ze zijn bijna allemaal erg leuk en mooi gemaakt. Er wordt steeds simpel verteld wat je moet doen. En elke maand komt er weer een nieuw spelletje bij.

Klik bij Spelletjes op het cijfer van de groep waar je op school inzit. En je komt meteen bij de spelletjes die bij jouw groep horen.

Tip
Er zijn bijna teveel leuke spelletjes om op te noemen. Probeer bijvoorbeeld eens Flitsbeelden en Huisjes Draaien, voor kinderen vanaf groep 2. En de Knikkerbak of Bouwen met Blokken, voor kinderen vanaf groep 5.


Image Vierkant voor Wiskunde

http://www.vierkantvoorwiskunde.nl/
 
Hier kun je een heleboel leuke puzzels maken. Ze zijn niet alleen voor hele slimme kinderen. Maar voor iedereen die het leuk vindt om uitdagende en vaak grappige puzzels op te lossen. Speciaal voor groep 6, 7 en 8 zijn de wisschriften. Met niet alleen puzzels, maar ook met bouwplaten en goocheltrucs!

Tip
Er worden ook zomerkampen georganiseerd voor kinderen vanaf 10 jaar. Er wordt natuurlijk niet alleen gepuzzeld maar ook gevoetbald en spelletjes gespeeld in het bos. Spannend als het donker is! Kijk snel op de site, voordat de kampen van deze zomervakantie vol zitten.


Image Telspel

http://people.zeelandnet.nl/ribert
 
Een site met spelletjes voor kinderen in de groepen 1, 2, 3 en 4.  Er zijn drie onderdelen: telspelletjes, om te oefenen met tellen; letterspelletjes om te oefenen met de letters van het alfabet; en kleur- en vormspelletjes om te oefenen met kleuren en vormen, zoals een driehoek of een cirkel. De spelletjes zijn erg leuk om te doen, met simpele tekeningetjes en met veel kleuren.


Lees voordat je aan een spel begint, wat je moet doen. Als je de muis over een tekening beweegt, dan krijg je een korte uitleg.

Tip
Bedenk bijvoorbeeld wat er achter het rode doek zit. Pas als je goed gekozen hebt, tilt de clown het doek omhoog.


Image Matrix
http://obssandeschool.openbasis.nl/cms/contentimage/flash/matrix.swf
 
Een site met rekensommetjes speciaal voor de groep waar je in zit. Het getal dat je moet invullen is steeds het antwoord van het rekensommetje. De twee getallen boven en links van het vakje moeten  samen de rekenregel vormen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het vakje rechts onderaan 4 + 3 = 7. Het plaatje is een matrix voor groep 3.

Tip
Het filmpje vooraf is erg grappig. Het lijkt precies op de bekende film The Matrix.


(Timo van Kerkoerle)Onderzoekend Knutselen


Legogeheimen


Verhalen


En meer

Proefles
Leservaring
Erop uit
Website tips
Architectuur