Surf naar dierensites Hele artikel afdrukken
Image Rangerclub
http://www.rangerclub.nl
De Rangerclub is de kinderorganisatie van het Wereld Natuur Fonds. Op de site van de Rangerclub kun je lezen over het clubblad Tam Tam, en zien wat voor activiteiten ze allemaal organiseren. Je kunt ook spelletjes spelen en mooie wallpapers en screensavers downloaden. Maar er is vooral ontzettend veel te leren over dieren.

Tip
Van een aantal diersoorten is er een uitgebreid infoblad voor een spreekbeurt op school. Maar erg leuk is ook de dierenbieb. Hier ontdek je van meer dan 500 verschillende dieren waar ze leven, wat ze eten en hoe oud ze kunnen worden (en meer). Van veel dieren kun je zelfs het geluid horen!Image  De Dierenjungle

http://www.dierenjungle.nl
Een site met leerzame teksten over verschillende dieren. De Dierenjungle is veel kleiner dan de dierenbieb van de Rangerclub, maar per dier staat er wel veel meer informatie. Ook zijn er leuke stukken over bijvoorbeeld zoogdieren of vogels. Heb je je wel eens afgevraagd of dieren kunnen spreken? Of waarom ze slapen. Op die vragen worden antwoorden gegeven. Er zullen in de komende tijd nog veel dieren bijkomen. Maar er is nu al erg veel te lezen.

Tip
De Dierenjungle heeft ook een pagina over uitgestorven dieren. En interessante verhalen over de bescherming van de walvis, de reuzenpanda en het regenwoud.
 Image Artis WEB-uil
http://www.artis.nl/webuil/index.html
 
Artis is de oudste dierentuin van Nederland. De Artis WEB-uil is een website speciaal voor kinderen. Hierop staan 30 leuke en interessante verhalen voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk. Niet alleen over dieren, maar ook over bijvoorbeeld vleesetende planten en ons zonnestelsel.

Klik op de maskers bovenaan om een onderwerp uit te zoeken. Met het linkermasker ga je naar het vorige onderwerp, met het rechtermasker naar het volgende onderwerp.

Tip
Bij de meeste onderwerpen staat ook een leuke vraag. Je kunt meteen zien of je hem goed hebt.


(Timo van Kerkoerle)