De kroon van koning Hiero Hele artikel afdrukken
Blader door dit artikel:
De kroon van koning Hiero
2. De hotelkelder
3. Archimedes
4. De badkamer
5. De proef
6. De goudsmid...
7. Toepassingen
8. Alles op een rijtje
Elkerveen en hotel Fysika

Image  Net buiten het dorpje Elkerveen staat het geheimzinnige hotel Fysika. In het hotel wonen de grote geniale denkers uit een ver of minder ver verleden. Een voor een betrokken ze een kamertje in het hotel. De jongeren onder hen mochten bovenin het hotel een kamer uitzoeken, terwijl de allereerste bewoners zich al diep in de kelders hadden gevestigd. Het hotel zit inmiddels overvol en men is een paar jaar terug begonnen aan de bouw van alweer de eenentwintigste etage. De meeste bewoners leiden een teruggetrokken bestaan op hun kamer, waardoor het doorgaans stil is in en rond het hotel.

De Elkerveners zijn nauwelijks geïnteresseerd in hotel Fysika en haar bewoners. Toch is er één bink uit het dorp die wel graag wil weten wie er zoal in het hotel woont en wat er zich daar iedere dag afspeelt. Zijn naam is Mo, hij is twaalf jaar oud en vastberaden om de boel eens nauwkeurig te onderzoeken. Hij zal nog heel veel te weten komen tijdens zijn bezoekjes aan hotel Fysika…


Bart

Image Mo had zijn beste vriend Bart overgehaald om mee te gaan. Bart was niet de flinkste van de klas en op dit soort tochtjes moest Mo altijd de eerste zijn. Maar één ding wist Mo zeker: Bart zou hem nooit in de steek laten. Daarom waren ze al een behoorlijke tijd beste vrienden. Mo had veel moeite moeten doen, maar nu was Bart dan toch meegegaan.

‘Is het echt niet gevaarlijk?’ vroeg Bart nog maar eens. Hij stond naast Mo voor het hek van Hotel Fysika.

‘Nee, man!’ stelde Mo hem gerust. ‘Ik ben hier alleen maar aardige mensen tegengekomen.’

Ze liepen door de tuin naar de lobby. Bart was diep onder de indruk van de tuin en het gebouw. Maar voor Mo was het nieuwe er wel af. Hij liep het hotel binnen alsof hij er woonde. Ze hadden besloten om een kijkje te gaan nemen in de kelder van het hotel. Mo wist dat de kamer van Erathostenes daar ergens was en die had hem gevraagd om nog eens langs te komen. Dat wilde Mo wel, maar eigenlijk durfde hij toch niet zo goed in zijn eentje die duistere trappen af. Daarom had hij nu Bart meegenomen. Met zijn tweeën stonden ze een stuk sterker.
Knutselen


Legogeheimen


Verhalen


En meer met o.a. surftips, musea, lessen