De vallende Steen der Wijzen Hele artikel afdrukken
Blader door dit artikel:
De vallende Steen der Wijzen
2. Kamer van Newton
3. De Zwaartekracht
4. Aantrekkingskracht
5. Alles op een rijtje
Image Elkerveen en Hotel fysica

Net buiten het dorp Elkerveen staat het geheimzinnige hotel Fysika. Het hotel heeft nogal ongewone gasten: in de verschillende kamers wonen alleen maar geniale denkers uit het verleden. Een voor een hebben ze in de loop der tijd een kamer betrokken. Lang geleden vestigden de allereerste zich diep in de kelders, waarna de jongere bewoners bovenin het hotel een kamer mochten uitzoeken. Hotel Fysika zit inmiddels overvol. Een paar jaar terug is begonnen met de bouw van alweer de eenentwintigste etage. De meeste gasten leiden een teruggetrokken bestaan op hun kamer, waardoor het meestal stil is rond het hotel.

De Elkerveners zijn nauwelijks geïnteresseerd in hotel Fysika en zijn bewoners. Toch is er één jongen in het dorp die graag wil weten wie er in het hotel wonen en wat er zich daar afspeelt. Deze jongen heet Mo, hij is twaalf jaar oud en vastberaden om de boel eens nauwkeurig te onderzoeken. Hij zal nog heel veel te weten komen tijdens zijn bezoekjes aan hotel Fysika...


Image Mo neemt een kijkje bij Hotel Fysika

De regen viel met bakken uit de hemel, toen Mo de tuin van het hotel inliep. Om niet helemaal drijfnat te worden, rende hij naar de ingang van het kolossale gebouw. Er was niemand in de lobby van het hotel en het viel hem nu pas op dat hij ook buiten geen enkel teken van leven had ontdekt. Op zijn hoede liep hij verder het gebouw in en kwam al snel bij een ingewikkeld trappenhuis. Hij koos een van de trappen naar boven.

Image Na een tijdje te hebben geklommen, begonnen Mo’s benen zwaar te worden en het zweet druppelde van zijn voorhoofd. Er leek geen einde aan de trap te komen. Na misschien wel duizend treden kwam hij eindelijk aan op een overloop met een deur. Achter de deur was een lange gang die hij nieuwsgierig inliep. Hij had net twee stappen in de gang gezet, toen hij achter zich de deur hoorde dichtvallen.


 


Knutselen


Legogeheimen


Verhalen


En meer met o.a. surftips, musea, lessen