Erop uit
Wil je eens ergens naar toe waar je wat kan beleven of leren? Hier vind je tips voor een bezoek aan een speelplek of bijzonder museum. Maar als je gewoon thuis wilt blijven kun je hier ook terecht: je vindt hier ook beschrijvingen van leuke wetenschapswebsites om urenlang thuis te spelen en lezen.

Da Vinci en knikkerbaan

Speciaal aanbevolen: uitvindingen van Da Vinci en een supergrote knikkerbaan. Tot 4 september 2006 in Industion, te Kerkrade.
Op stap: natuurkunde en techniek

Zin om uit te vinden waarom je op je moeder lijkt, of hoe de binnenkant van je computer eruit ziet? Hier een heleboel plekken op een rijtje waar je dingen over techniek of natuurkunde kunt ontdekken. Vaak kun je er zelf ook veel uitproberen of maken.
Op stap: natuur en aarde

Waan je in de oertijd, of bezoek de jungle, voer zeehondjes of ga op jacht naar vleermuizen. Of bezoek de enorme collectie opgezette dieren in Naturalis. Een selectie uit de vele leuke plekken waar je iets over de natuur te weten kunt komen.
Op stap: lucht- en ruimtevaart

Wil je weten hoe een raket werkt, en wat je door een sterrekijker ziet? Of wil je voelen hoe het is om in een vliegtuig te zitten? Bezoek dan eens een van deze plekken.
Op stap: geweldige speelplekken

Waar in Nederland zijn speelplekken waar je proefjes kan doen, een dam maken, of een flipperkast bouwen?

Ecodrome maakt natuur spannend

Voorspel het weer, of laat je natspuiten in een bijzonder natte-pakkenspel, maar pas op voor de reuzespin!

Handig worden in Ontdekhoek Zwolle

Chips bakken en allerlei andere handige digen om te maken.

Zet koers naar Nemo

Voor een bezoek aan Nemo kan je rustig een hele dag uittrekken. Van DNA tot kettingreactie, er is van alles te doen in Nemo.

Gespeeld in de Ontdekplek

Ontdek wat jij het leukste vindt.

Onderzoekend Knutselen


Legogeheimen


Verhalen


En meer

Proefles
Leservaring
Erop uit
Website tips
Architectuur